VIDEO Poľská premiérka Szydlová mala autonehodu: Nachádza sa vo varšavskej nemocnici

NETKY.SK • 11 Február 2017, 09:23 • 2 min
VIDEO Poľská premiérka Szydlová mala autonehodu: Nachádza sa vo varšavskej nemocnici

VARŠAVA - Zdravotný stav poľskej premiérky Beaty Szydlovej je po dnešnej dopravnej nehode dobrý. Vrtuľníkom ju večer previezli z Osvienčimu do Varšavy, kde sa vo vojenskej nemocnici podrobuje dodatočným vyšetreniam, uviedol hovorca vlády Rafal Bochenek.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala včera v juhopoľskom Osvienčime, ktoré je rodným mestom Szydlovej.

 

 

Szydlová sa viezla v kolóne niekoľkých áut po hlavnej ceste mesta, keď iné auto, Fiat 600, idúce z vedľajšej ulice do kolóny narazilo a vytlačilo vozidlo s premiérkou z cesty. Limuzína potom narazila do stromu.

 

Podľa denníka Gazeta Wyborcza vodič fiatu vyviazol z nehody bez zranení, šofér a Szydlovej ochrankár sú zranení - jeden z nich má zlomené nohy. Na samotnej Szydlovej nebolo badať žiadne poranenia, ale v súlade s internými postupmi pre podobné prípady ju previezli najprv do miestnej nemocnice, kde absolvovala vyšetrenie na počítačovom tomografe a kde lekári vylúčili vnútorné poranenia. Následne ju previezli do Varšavy.

 

Podľa policajného hovorcu Sebastiana Glena auto značky Fiat 600 riadil 20-ročný mladík. Polícia ho predviedla na výsluch.

 

Zdravotný stav poľskej premiérky po nehode je stabilizovaný

 

Zdravotný stav poľskej premiérky Beaty Szydlovej je po piatkovej dopravnej nehode v Osvienčime stabilizovaný a "nič vážne sa jej nestalo", uviedol dnes hovorca poľskej vlády Rafal Bochenek.

 

Premiérka podľa neho môže vykonávať svoje pracovné povinnosti, ale istý čas ešte zostane vo varšavskej nemocnici, kam ju po nehode previezli.

 

Lekár Andrzej Jakubowski, ktorý premiérku po nehode vyšetril v nemocnici v Osvienčime, uviedol, že utrpela niekoľko drobných zranení, ale že prognóza je dobrá.

 

Nehoda sa stala krátko pred 19.00 h. Hovorca polície Malopoľského vojvodstva Sebastian Glen dnes uviedol, že vládna kolóna troch vozidiel so zapnutými výstražnými svetlami a sirénami predbiehala Fiat 600. Jeho vodič prvému vládnemu autu ustúpil, potom však začal zahýbať doľava na limuzínu s premiérkou. Jej vodič v snahe odvrátiť zrážku stočil volant doľava a narazil do stromu. Vodič limuzíny a ďalší ochrankár skončili takisto v nemocnici.

 

Vodiča (21), ktorý nehodu spôsobil, vypočuli a obvinili z ublíženia na zdraví, za čo mu hrozia až tri roky väzenia. K činu sa priznal, dodal Glen.

 

Je to už druhá takáto nehoda kolóny, v ktorej cestovala aj Szydlová.

 

Vlani v novembri sa niekoľko áut poľskej vládnej kolóny zrazilo počas štátnej návštevy Izraela. Szydlová sa nenachádzala ani v jednom z áut, ktoré sa zrazili, ale menej závažné zranenia utrpeli dvaja poľskí predstavitelia.

Z inej havárie v januári, keď sa zrazilo osem áut, unikol bez zranení poľský minister obrany Antoni Macierewicz.

 

V súvislosti s týmito nehodami dnes poľský minister vnútra Mariusz Blaszczak zvolal mimoriadne stretnutie s vedením úradu na ochranu ústavných činiteľov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies