Aktualizované VIDEO Polícia vypátrala dve osoby, ktoré mali ísť do Veľkej Mače

NETKY.SK • 28 Február 2018, 19:40 • 2 min
Aktualizované VIDEO Polícia vypátrala dve osoby, ktoré mali ísť do Veľkej Mače

BRATISLAVA – V súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky vypátrala polícia dve osoby, ktoré sa v piatok (23.2.) dohadovali, že si majú zobrať zbrane a ísť do obce Veľká Mača. Na stredajšej tlačovej konferencii to uviedol policajný prezident Tibor Gašpar s tým, že informácie o nich získala polícia pri dokumentovaní inej trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

Polícia vykonala v noci z utorka (27.2.) na stredu okolo obce Veľká Mača domové prehliadky u týchto osôb, ktoré sú dlhodobo podozrivé z drogovej trestnej činnosti. Našla a zaistila 160 gramov pervitínu, náboje, chladné zbrane a krátku strelnú zbraň, ktorá bola odoslaná na expertízu. V tejto súvislosti obvinila jednu z osôb, bol spracovaný návrh na jej vzatie do väzby, informoval Gašpar o aktuálnych výsledkoch vo vyšetrovaní vraždy Kuciaka.

 

„Zisťujú a verifikujú sa informácie, o čom mal byť ten piatok, o čom mali byť tie zbrane, a prečo to malo byť vo Veľkej Mači,“ povedal Gašpar s tým, že okruh obvinených osôb sa môže rozšíriť. „Toto je jeden z konkrétnych príkladov, ako musí polícia uvažovať a pracovať a nemôže sa výlučne sústrediť len na jednu verziu, ktorej sú dnes plné médiá,“ ozrejmil.

 

Podľa policajného prezidenta je však stále najpravdepodobnejšia verzia, o ktorej hovoril na prvom brífingu po vražde. „Intenzívne sa venujeme tej najpravdepodobnejšej verzii, ktorá súvisí s občanmi talianskej štátnej príslušnosti,“ doplnil s tým, že podrobnosti nie je možné poskytnúť.

 

Polícia tiež získala od jedného z obyvateľov Veľkej Mače informáciu, že sa obcou pohybovala cez ploty a pozemky v obci minimálne jedna osoba, ktorá potom nastúpila do motorového vozidla. Stotožnená podľa Gašpara zatiaľ nebola.

 

Doterajšie výsledky vyšetrovania a expertíza vystrelených nábojov ukázali, že ako Kuciak, tak aj jeho snúbenica boli zastrelení jednou zbraňou, prezradil policajný prezident. Typ zbrane nespresnil. Čas vraždy sa naďalej upresňuje, polícia vykonáva analýzu mobilných telefónov zavraždených.

 

Gašpar uviedol, že zatiaľ nemieni odstúpiť zo svojej funkcie. „Ja sa rozhodnem o mojom odstúpení včas a dám vám vedieť,“ vyhlásil.

 

Reagoval na kritiku opozície, ktorá požaduje jeho odchod. „Ja im nechcem vôbec vstupovať do svedomia, nechcem hodnotiť tie osoby, ktoré hodnotia moje svedomie, každý z nich by sa mal pozrieť do zrkadla a mal by sa opýtať sám seba, či sa nestretol s najkontroverznejším podnikateľom na Slovensku, či náhodou nečelí trestným stíhaniam v tomto období za daňovú trestnú činnosť, prípadne nemanipuluje s utajovanými písomnosťami z polície,“ povedal.

 

 

AKTUALIZOVANÉ VIDEO + FOTO Vo Veľkej Mači zastrelili investigatívneho novinára a jeho priateľku, vláda ponúka miliónovú odmenu za informácie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona