VIDEO Polícia urobí všetko pre to, aby zaistila bezpečnosť zhromaždení. Monitoruje aj výzvy k násilnostiam

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 16:27 • 2 min
VIDEO Polícia urobí všetko pre to, aby zaistila bezpečnosť zhromaždení. Monitoruje aj výzvy k násilnostiam

Polícia dohliadne nad bezpečnosťou ľudí počas piatkových zhromaždení. Policajný prezident Tibor Gašpar poprosil občanov, aby sa nenechali vyprovokovať k žiadnym incidentom a počúvali pokyny policajtov.

slovakia

left justify in out

"Veľa," odpovedal Gašpar na otázku Netiek, koľko policajtov bude dohliadať nad bezpečnosťou v uliciach Bratislavy počas zajtrajšieho zhromaždenia. Opatrenia sa podľa neho prijímajú preto, aby zhromaždenia prebehli pokojne a v súlade so zákonom. 

 

Podľa neho však polícia monitoruje aj rôzne výzvy na sociálnych sieťach, ktoré nabádajú k násiliu a nepodceňuje ich. "Chceme predísť incidentom, aké boli na konci minulých zhromaždení, keď istá skupina neposlúchla organizátorov. Radi by sme sa tomu vyhli," povedal Gašpar, ktorý zároveň ocenil prístup organizátorov.

 

"Pred chvíľou som mal s nimi jednanie, včera sme rokovali s krajskými policajnými náčelníkmi o opatreniach na celom Slovensku," dodal.

 

Pripustil, že majú informácie aj o plánovanej účasti fanúšikov, takzvaných ultras, nechcel však konkretizovať, z akých klubov.

 

Z hľadiska dopravného dôjde v hlavnom meste  k uzávierke Námestia SNP a niektorých priľahlých ulíc, ktorá sa začne približne okolo pol piatej poobede. Policajný prezident poprosil ľudí, ktorí tam parkujú, pretože tam bývajú, aby v čase pochodov svoje autá preparkovali, pretože pri takom množstve ľudí sa nedá vylúčiť poškodenie vozidla.

 

Zhromaždenia a pochody sa budú konať v takmer 50 mestách na Slovensku a 17 zahraničných metropolách. V Bratislave je začiatok naplánovaný na 17. hodinu.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies