VIDEO: Polícia SR podnikla úspešnú akciu proti nelegálnej migrácii, ženu vraciame naspäť do Nemecka!

NETKY.SK • 2 Jún 2021, 16:04 • 2 min
VIDEO: Polícia SR podnikla úspešnú akciu proti nelegálnej migrácii, ženu vraciame naspäť do Nemecka!

BRATISLAVA - Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície (ÚHCP) v rámci medzinárodnej akcie zameranej na organizovanú skupinu zaoberajúcu sa "pašovaním" nelegálnych migrantov do Európy zadržali začiatkom týždňa 50-ročnú ženu, ktorá mala byť hlavnou organizátorkou skupiny na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, po vykonaní procesných úkonov si zadržanú prevzali prezidiálni pátrači, známi ako lovci lebiek, ktorí zabezpečia aj prítomnosti na ďalších úkonoch v Nemecku.

 


Na Slovensku v rámci akcie policajti vykonali tri domové prehliadky v Bratislave a jednu v galantskom okrese. "Počas domových prehliadok policajti zaistili elektroniku, rôzne dokumenty a ďalšie dôkazy súvisiace s trestnou činnosťou," povedala Bárdyová.

 

Spolupráca 
Medzinárodná policajná akcia sa podľa hovorkyne uskutočnila v rámci operačnej pracovnej skupiny zriadenej pri organizácii Europol medzi nemeckou federálnou kriminálnou políciou (Bundeskriminalamt), Národnou jednotkou boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP na slovenskej strane a Európskym centrom pašovania migrantov (EMSC).

 

img

 

"Táto operačná pracovná skupina sa osobitne zameriava na siete organizovaného zločinu, ktoré 'pašujú' vietnamských štátnych príslušníkov do Európy," dodala Bárdyová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies