VIDEO Polícia opäť zasiahla na proteste proti banskému nešťastiu

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 18:20 • 2 min
VIDEO Polícia opäť zasiahla na proteste proti banskému nešťastiu

SOMA - Turecká polícia zasiahla v piatok v meste Soma slzotvorným plynom a vodnými delami proti davu niekoľkých tisícov demonštrantov protestujúcim proti vláde v reakcii na banské nešťastie, ktoré si vyžiadalo už najmenej 284 obetí na životoch.

slovakia

left justify in out

Ďalších 18 baníkov je stále nezvestných a s najväčšou pravdepodobnosťou mŕtvych. Demonštrujúci obracajú svoj hnev proti vláde, ktorá sprivatizovala a prenajala bane súkromným spoločnostiam a ignorovala opakujúce sa varovania o ich nedostatočnej bezpečnosti. Dav protestujúcich smeroval k pamätníku na počesť baníkov v centre mesta, ich pochod však zablokovala polícia, čo vyvolalo strety. Protesty pokračujú v tureckých mestách už od stredy, keď začal byť známy katastrofálny rozsah celej tragédie.


K tragédii v uhoľnej bani pri Some došlo v dôsledku poruchy na elektrickom zariadení a príčinou väčšiny úmrtí bola otrava oxidom uhoľnatým. Presná príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. V čase výbuchu bolo v bani 787 pracovníkov, z toho skoro 450 sa podarilo zachrániť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies