VIDEO Polícia dolapila sériového vraha zo 70. a 80. rokov! Na rováši má toho dosť

NETKY.SK • 26 Apríl 2018, 08:13 • 2 min
VIDEO Polícia dolapila sériového vraha zo 70. a 80. rokov! Na rováši má toho dosť

SACRAMENTO - Polícia v americkom štáte Kalifornia dolapila v stredu bývalého policajta považovaného za sériového vraha a zločinca z 70. a 80. rokov. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Joseph James DeAngelo (72) žil v metropolitnej oblasti kalifornského Sacramenta a identifikovať sa ho podarilo vďaka snahe prípad i po rokoch vyriešiť, uviedli vyšetrovatelia. Polícia ho považuje za sériového vraha s prezývkou "zabijak zo zlatého štátu", ktorému pripisuje spáchanie 12 vrážd, 51 znásilnení a viac ako 120 vlámaní.

 

 

img

James DeAngelo. Pripisujú mu 12 vrážd, 51 znásilnení a 120 vlámaní. Foto: SITA

 

 

Prokuratúra oznámila, že DeAngela už obvinili zo spáchania štyroch vrážd spájaných s týmto sériovým vrahom a očakáva sa, že pribudnú i ďalšie obvinenia.

 

Polícia DeAngela sledovala a nakoniec aj dolapila vďaka zhode jeho DNA so vzorkami získanými zo starých vrážd.

 

 

img

 

 

BBC pripomenula, že americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) ešte pred dvoma rokmi vypísal odmenu vo výške 50 000 dolárov (41 689 eur) za informácie, ktoré by viedli k rozlúsknutiu tohto prípadu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies