VIDEO Policajti zastrelili v USA ďalšieho černocha: V San Diegu vypukli protesty

NETKY.SK • 29 September 2016, 07:26 • 2 min
VIDEO Policajti zastrelili v USA ďalšieho černocha: V San Diegu vypukli protesty

SAN DIEGO - Americký štát Kalifornia bol dejiskom najnovšieho prípadu, keď polícia zastrelila neozbrojeného človeka čiernej pleti, čo vyvoláva obavy z vypuknutia ďalších protestov proti údajne rasovo motivovanej policajnej brutalite.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov zverejnených v stredu agentúrou AP policajná hliadka usmrtila v utorok na predmestí San Diega 30-ročného utečenca ugandského pôvodu Alfreda Olanga, ktorého ľudia z jeho okolia označili za duševne chorú osobu. Olangova sestra v utorok zatelefonovala na políciu, aby upozornila na zmätené konanie príbuzného, ako však neskôr vyhlásila vo videopríspevku na portáli YouTube, namiesto poskytnutia pomoci ho "jednoducho zabili".

 

 

Polícia na sandiegskom predmestí El Cajon sa obhajuje tým, že Olanga na ulici nereagoval na výzvu, aby dal ihneď ruky nad hlavu, pričom navyše vytiahol z vrecka nešpecifikovaný predmet a zdalo sa, že ním mieri na policajtov. Jeden z členov hliadky následne proti nemu použil paralyzér, zatiaľ čo druhý opakovane vystrelil. Polícia neskôr konštatovala, že Olango nebol ozbrojený.

 

 

Agentúra DPA uviedla, že aktivisti v El Cajone vyzvali dnes na prešetrenie postupu polície federálnymi orgánmi USA, keďže nedôverujú miestnej prokuratúre. Desiatky ľudí sa medzitým zhromaždili pred policajnou centrálou v danom obvode, kde pokrikovali heslá "Nie policajným zabijakom" alebo "Na životoch čiernych záleží".

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies