VIDEO Policajti testujú kamery: Natočili neuveriteľne drzého vodiča

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 17:50 • 2 min
VIDEO Policajti testujú kamery: Natočili neuveriteľne drzého vodiča

BRATISLAVA – Policajti momentálne testujú niekoľko kamier, ktoré majú pripevnené k uniforme. Počas rutinnej kontroly pomocou nej natočili neuveriteľne drzého vodiča.

slovakia

left justify in out

Video, ktoré zverejnil Policajný zbor SR, zachytáva policajta ako vyzval šoféra na predloženie dokladov. Keďže ich nemal pri sebe, začal sa správať agresívne „Nahráva vás kamera správajte sa slušne,“ povedal vodičovi policajt. „Mám niekam zavolať teraz? Zavri si hubu a buď ticho prosím ťa. Nedám ti nič, idem preč,“ povedal agresívny šofér a odišiel. Nešlo o ojedinelý prípad a pri riešení takýchto priestupkov pomôže policajtom práve kamera.

 

 

 

"Vás nahráva kamera, správajte sa slušne," hovorí policajt. "Mám niekam zavolať teraz?" "Zavri si hubu a buď ticho prosím ťa. Nedám ti nič, idem preč," povedal nervózny vodič, ktorý šoféroval bez dokladov a ušiel. Aj takéto situácie riešia každodenne policajné hliadky. Policajti testujú 9 kamier od rôznych výrobcov. V teréne ich je nepretržite 6 a striedajú si ich dvojčlenné hliadky. Sú v lokalitách, kde je najviac rómskych osád, teda v Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji. Využili ich aj pri cestnej kontrole.Jedna špeciálna kamera stojí od 800 do 1200 eur, čo je až trojnásobok ceny špičkovej outdoorovej kamery v obchodoch. Musia totiž spĺňať náročnejšie požiadavky najmä čo sa týka výdrže batérie a dĺžky záznamu. Ďalší problém je uchovávanie obrovského množstva dát záznamov. Záznam preto musí byť rovnaký, aký je pri kamerových systémoch v policajných autách. Zatiaľ nie je známe, kde budú mať policajti kamery pripevnené.Polícia nenakúpi kameru pre každého policajta. Mal by ju mať však minimálne každý druhý v teréne. Predísť sa tak má sporom ohľadom primeranosti zásahov, aké vznikli po policajných raziách v Moldave nad Bodvou a vo Vrbnici. Práve preto musia policajti používať už dnes pri zásahoch ručné kamery. Nariadil to prezident policajného zboru. Pavol Kalinský - RTVS

Posted by Spravodajstvo RTVS on Wednesday, July 22, 2015

 

Policajti ich momentálne testujú šesť a pripevnené sú na uniforme. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara ide o testovaciu prevádzku a v budúcnosti by ich mohli nakúpiť až niekoľko tisíc.

 

Kamery zatiaľ využívajú strážcovia zákona v Banskobystrickom, Košickom a Prešovskom kraji a o ich používaní vodičov vždy informujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies