VIDEO Policajt, ktorého zastrelili na ulici počas útoku na Charlie Hebdo bol moslim

NETKY.SK • 8 Január 2015, 17:33 • 2 min
VIDEO Policajt, ktorého zastrelili na ulici počas útoku na Charlie Hebdo bol moslim

PARÍŽ - Policajt, ktorého popravili na ulici bratia Cherif a Said počas útoku na týždenník Charlie Hebdo, bol moslim.

slovakia

left justify in out

Policajt Ahmad Merabet - vo Francúzsku žijúci moslim, ktorého po postrelení na ulici, neďaleko sídla redakcie, útočníci usmrtili ranou do hlavy, keď sa im z posledných síl snažil zabrániť v ďalšej streľbe a prosil ich aj o milosť voči sebe samému, informoval na svojej webovej stránke denník Le Figaro.

 

Celý incident sa podarilo zachytiť na video. Merabet sa útočníka tesne pred streľbou opýtal: "Chcete ma zabiť?" Na čo mu útočník odpovedal "OK, šéfe" a strelil ho do hlavy.

 

 

 

 

 

Ahmad Merabet bol príslušníkom oddelenia parížskej polície, ktorého členovia jazdia na bicykli. Merabet bol prvý policajt, ktorý sa dostal na miesto činu.

 

Okrem Merabeta zomrel aj ďalší policajt Franck Brinsolaro (49), otec dvoch detí, ktorý pracoval ako osobný strážca šéfredaktora Charbonnniera, ktorý taktiež zahynul. Celkovo zabili 12 ľudí. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona