VIDEO Policajt brutálne zasiahol voči drzej študentke, zábery pobúrili Ameriku

NETKY.SK • 28 Október 2015, 16:01 • 2 min
VIDEO Policajt brutálne zasiahol voči drzej študentke, zábery pobúrili Ameriku

SPRING VALLEY – Drzí študenti nie sú v Spojených štátoch ničím zriedkavým. Potom ako jedna neposlušná žiačka svojím správaním rušila vyučovanie, učiteľ ju vyzval, aby opustila triedu. O incidente informoval zahraničný portál News.

slovakia

left justify in out

Tá odmietla odísť a učiteľ na pomoc privolal policajta, ktorý však zasiahol pomerne drasticky. Incident sa viacerým študentom podarilo zachytiť na video. Tento čin pobúril rodičov a okolie, a prípad začala vyšetrovať aj FBI. Názory verejnosti na zásah sa však líšia. „Študentke bolo povedané, že je zatknutá za porušenie školského poriadku, dostala inštrukcie, ktoré opakovanie odmietla splniť,“ informoval médiá miestny šerif a nadriadený vyšetrovaného policajta Bena Fieldsa Leon Lott. Napriek tomu, že sa svojho kolegu zastal, podal žiadosť o prešetrenie na FBI.

 

Videá študentov zachytávajú, ako Fields pristúpil k študentke afroamerického pôvodu, ktorá niekoľkokrát odmietla opustiť triedu. "Postav sa a poď so mnou, inak ťa odvediem," zneli policajtove slová na videu. Po ignorácií výzvy ju chmatom prevrátil na zem aj s lavicou, v ktorej sedela, a následne ju odhodil pred tabuľu. Niektorí svedkovia ale tvrdia, že študentka policajta najprv udrela. Na základe prebiehajúceho vyšetrovania, škola Fieldsovi zakázala vstup na jej územie. Policajný dôstojník Ben Fields bol na Spring Valley High School pridelený ako dozor.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona