VIDEO Policajná brutalita v Česku: Motorkára takmer zabili kvôli priestupku!

NETKY.SK • 30 Október 2014, 18:56 • 2 min
VIDEO Policajná brutalita v Česku: Motorkára takmer zabili kvôli priestupku!

PRAHA – Slovenskom momentálne rezonuje prípad agresívneho policajta Ľuboša Tiefenbacha, ktorý na videu napadol ženu kvôli STK-čke. Okrem tohto činu však spáchal mnohé ďalšie a hrozí mu až osem rokov väzenia. U našich západných susedov majú s policajtmi rovnaký problém.

slovakia

left justify in out

Mladého motocyklistu z Prahy chcela zastaviť a skontrolovať policajná hliadka. Ten sa však zľakol, pretože na silnú kubatúru nemal vodičské oprávnenie. Rozhodol sa preto policajtom utiecť. Tí ho však naháňali a pre mladíka to skončilo veľmi zle.

 

Celý incident sa stal 6. augusta okolo 23:00 v Prahe. Prípad vytiahol až teraz český denník reflex. „Pribúda počet policajných zásahov, ktoré oprávnene vzbudzujú rozpaky. Najmä proti tým ktorí pred policajtmi unikajú. Väčšinou ide o mladých mužov. Dá sa síce pochopiť, že policajtov to štve. A že si chcú vydobyť rešpekt. Avšak zo spôsobu, akým to robia mrazí,“ píše sa v článku ktorý uverejnil český Reflex.

 

Brutálny zásah policajtov zachytila bezpečnostná kamera. Na záberoch je vidieť ako auto zachytilo motorkára a narazili s ním do stĺpu. Potom ho spútali a jeden z policajtov ho začal surovo biť na zemi.

 

 

Policajti tamer zabili mladíka kvôli priestupku. „Rozoberme si to. Policajnej hliadke unikajúci motorkár pácha priestupoch, nie trestný čin. Je na zhruba rovnakej úrovni ako chodec, ktorí ide na červenú, alebo vodič prechádzajúci plnú čiaru. Asi si rovnako nedokážete predstaviť, že by vás policajt takmer zabil kvôli tomu, že občas na červenú prejdete,“ napísal autor článku v Reflexe.

 

Podľa denníku dvaja policajti stále slúžia v zbore a za svoj čin neboli potrestaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies