VIDEO Poliaci sa vyzbierali a Tomovi Hanksovi poslali do daru legendárny Fiat 126p

NETKY.SK • 5 December 2017, 06:00 • 2 min
VIDEO Poliaci sa vyzbierali a Tomovi Hanksovi poslali do daru legendárny Fiat 126p

Keď sa pred rokom hollywoodska hviezda nechala vyfotiť v Budapešti pri legendárnom "maluchovi", netušila, že o necelý rok dostane do daru originál.

slovakia

left justify in out

Tom Hanks je zberateľ veteránov, ale takéto unikátne socialistické autíčko mu v zbierke chýbalo. Keď pred rokom spomínaná fotka obletela svet, obyvatelia poľského mestečka Bielsko Biala si povedali, že mu jedno venujú. Vyhlásili zbierku, do ktorej sa nakoniec zapojilo celé Poľsko. Nazvali ho "Bielska Biala dla Toma Hanksa". 

 

K slávnostnému odovzdaniu došlo uplynulý štvrtok u poľského generálneho konzula v Los Angeles aj za účasti slávneho herca, informoval na youtube kanál 24g Rozwiazanie.

 

Hanks neskrýval dojatie, keď preberal "malucha" oviazaného červenou stuhou od  Moniky Jaskolskej, zatsrešovateľky akcie, ktorá má aj charitatívny rozmer pomoci detskej nemocnici v  Bielsko Bialej, kde sa malé autíčka dlhé roky vyrábali v licencii talianskeho Fiatu.

 

"Som dojatý, zaskočený a šokovaný," povedal Tom Hanks, ktorý ocenil aj charitatívny rozmer celej akcie. Podieľalo sa na ňom množstvo ľudí od človeka, ktorý zastrešil renováciu až po človeka z aerolínií, ktorý zabezpečil prenos autíčka do Los Angeles. Všetci sa s hercom pochopiteľne pri aute aj odfotografovali. 

 

"Do Utahu ani Las Vegas s ním nepôjdem, ale rád sa v ňom preveziem po meste," povedal nadšený Tom Hanks, ktorý si autíčko najprv poobzeral a potom aj vyskúšal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies