VIDEO Pohotový chlapík vytiahol ľudí z potápajúceho sa autobusu žeriavom!

NETKY.SK • 18 Január 2018, 16:42 • 2 min
VIDEO Pohotový chlapík vytiahol ľudí z potápajúceho sa autobusu žeriavom!

Mimoriadne pohotovo zareagoval žeriavnik Jao Siao-ping z čínského města Čchang-čou na nehodu, pri ktorej sa autobus zrazil s protiidúcim autom a zišiel do rieky. Muž okamžite pristavil svoj žeriav a všetkých pasažierov a vodiča vytiahol na breh.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala pred dvoma týždňami poobede v mestskej prefektúre Čchang-čo, ale video zverejnili až teraz. Autobus po zrážke s protiidúcim autom zišiel priamo do rieky, píše server Novinky.cz. 

 

"Akurát som odpočíval vo svojom žeriave, keď som začul hlasnú ranu," povedal pre server Xinhua.net Jao, ktorý ako žeriavnik pracuje vyše desať rokov. Keď uvidel, čo sa stalo, okamžite sa rozbehol na miesto, kde autobus zišiel do rieky. "Breh je v tých miestach tak tri štyri metre vysoký. Pre tých ľudí bolo ťažké sa vyšplhať späť na cestu. Uvedomil som si, že môžem použiť žeriav," povedal Jao. 

 

"Naozaj si to ceníme, ten muž nás všetkých zachránil," vyhlásil neskôr vodič autobusu Šen. Keď sa uistil, že sú všetci v poriadku, opustil Jao miesto nehody. Jeho identitu vypátrali až miestne médiá a oslavujú ho ako hrdinu. 

 

Žeriavnik sa však sám na to necíti. "Už je po všetkom. Je dobré vidieť, že sú všetci v poriadku," uzavrel Jao celú udalosť, pri ktorej nakoniec nebol nik vážne zranený. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona