VIDEO Podolského veľkolepá rozlúčka, parádnym gólom zostrelil Angličanov

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 08:10 • 2 min
VIDEO Podolského veľkolepá rozlúčka, parádnym gólom zostrelil Angličanov

Bratislava - Nemeckí futbaloví reprezentanti zvíťazili v stredajšom prípravnom zápase v Dortmunde nad Anglickom 1:0. Víťazný gól strelil Lukas Podolski, ktorý sa týmto duelom rozlúčil s bohatou reprezentačnou kariérou.

slovakia

left justify in out

V prvom polčase bolo aktívnejšie Anglicko, ktoré si vypracovalo dve veľké šance. Nemci sa v ofenzíve príliš nepredviedli. V 31. minúte sa dostal do úniku Lallana, no jeho strela zvnútra šestnástky len opečiatkovala žŕdku nemeckej brány. O desať minút neskôr mal tutovku Alli, ktorý sa po chybe súperovej obrany dostal pred ter Stegena, ale trestuhodne zakončil iba do brankára.

 

Nemci mali prvú veľkú možnosť v 49. minúte, keď z hranice šestnástky vypálil Brandt, no lopta letela tesne vedľa. V 69. minúte padol jediný gól v zápase, o ktorý sa postaral práve Podolski. Schürrle posunul loptu ku kapitánovi Nemecka a ten sa presadil presnou strelou spoza šestnástky. V 74. minúte mohol zvýšiť Sané, ale jeho strelu vyrazil Hart.

 

Podolski si vyslúžil uznanie spoluhráčov z národného tímu, ako aj od Spolkového ministerstva zahraničných vecí. "Je jeden z najlepších ambasádorov Nemecka," uviedlo ministerstvo.

 

So slovami chvály sa pridali Jerome Boateng, Bastian Schweinsteiger či Philipp Lahm. Podolski nosil najcennejší dres od roku 2004, v roku 2014 sa stal majstrom sveta. So 130 štartmi je tretí za Lotharom Matthäusom (150) a Miroslavom Klosem (137), viac gólov ako Podolski (48) majú na konte Klose (71), Gerd Müller (68) a Joachim Streich (59), ktorý reprezentoval NDR.

 

Na klubovej úrovni bude bývalý útočník 1. FC Kolín nad Rýnom, Bayernu Mníchov, londýnskeho Arsenalu a milánskeho Interu do konca sezóny pokračovať v Galatasarayi Istanbul, z Turecka v lete zamieri do japonského Visselu Kobe.

 

Nemecko - Anglicko 1:0 (0:0)

Gól: 69. Podolski

zostava Anglicka: Hart – Keane, Cahill, Smalling (84. Smalling) – Walker, Livermore (83. Ward-Prowse), Dier, Bertrand (83. Shaw) – Alli (71. Lingard), Lallana (66. Redmond) - Vardy (70. Rashford)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies