VIDEO Počet obetí havárie firemného vrtuľníka vzrástol na sedem

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 06:51 • 2 min
VIDEO Počet obetí havárie firemného vrtuľníka vzrástol na sedem

ISTANBUL - Pri páde vrtuľníka na diaľnicu na predmestí Istanbulu zahynulo v piatok všetkých sedem ľudí na palube. Aktualizovanú bilanciu potvrdil starosta mesta Kadir Topbaš, ktorý upresnil, že o život prišli obaja piloti, výkonný predstaviteľ spoločnosti Eczacibaši a jeho štyria hostia z Ruska.

slovakia

left justify in out

Vrtuľník Sikorsky S-76 pravdepodobne narazil za hustej hmly do televízneho vysielača. Bezpečnostná kamera na čerpacej stanici zaznamenala pád stroja a jeho následné okamžité vzplanutie. Horiace trosky sa rozleteli po veľkom úseku diaľnice, na ktorej sa okamžite začali tvoriť zápchy.

 

Svedok nehody, miestny taxikár Fikret Karatekin, pre televíznu stanicu CNN Türk povedal, že vrtuľník sa po náraze do televízneho vysielača dostal do vývrtky a zrútil sa na diaľnicu. Turecké orgány však nevylúčili ani možnú technickú poruchu.

 

Spoločnosť Eczacibaši, ktorej stroj patril, sa zaraďuje medzi popredné turecké konglomeráty. Zaoberá sa liečivami a stavebnou výrobou. Šéf spoločnosti Bülent Eczacibaši reportérom povedal, že Rusi vo vrtuľníku boli klienti, ktorých pozvali na návštevu veľtrhu keramiky. V čase havárie leteli do továrne spoločnosti, ktorá sa nachádza asi 200 kilometrov na juh od Istanbulu.

 

Turecký manažér, ktorý pri nehode zahynul, viedol podľa jeho slov operácie spoločnosti v Rusku.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies