VIDEO Počet migrantov, ktorí do Španielska priplávali, sa strojnásobil

NETKY.SK • 29 December 2017, 17:28 • 2 min
VIDEO Počet migrantov, ktorí do Španielska priplávali, sa strojnásobil

Oproti roku 2016 je počet migrantov plávajúcich k brehom Španielska trojnásobný, keď najviac vzrástol počet Alžírčanov a Maročanov. Viac než 200 migrantov sa na mori utopilo.

slovakia

left justify in out

Medzi 1. januárom a 20. decembrom tohto roku priplávalo do Španielska 21 500 migrantov, čo je oproti 6046 z minulého roku výrazne vyššie číslo, píše server Stredoevropan.cz. Rastie i počet utopených, oproti 95 utopenýn v roku 2016 sa vie zatiaľ o 223 ľuďoch, ktorí zahynuli tohto roku.

 

Najviac migrantov prichádza Gibraltarskou úžinou, ktorá je najužším bodom medzi Európou a Afrikou.

 

Migranti sa do Európy vďaka pašerákom dostávajú na vratkých drevených bárkach, či gumovýcgh člnoch, ba dokonca aj na vodných skútroch a za cestu platia stovky eur.

 

V auguste obleteli svet zábery gumového člnu plného afrických migrantov, ktorí priplávali na pláž v Cádize a rozutekali sa po okolí. Subsaharskí migranti tak stále tvoria drvivú väčšinu migrantov do Španielska. Väčšina z nich sú ekonomickí migranti bez akejkoľvek kvalifikácie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies