VIDEO Po zemetrasení v Indonézii je nezvestných aj vyše 1000 ľudí z jednej obce

NETKY.SK • 5 Október 2018, 17:42 • 2 min
VIDEO Po zemetrasení v Indonézii je nezvestných aj vyše 1000 ľudí z jednej obce

PALU - Viac ako 1000 ľudí z jednej indonézskej dediny je zrejme stále nezvestných po tom, ako ich domy pri zemetraseniach v priebehu uplynulého týždňa zavalilo bahno. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na indonézskych záchranárov.

slovakia

left justify in out

Počet obetí na životoch, ktoré si od 28. septembra vyžiadali zemetrasenia a vlny cunami na indonézskom ostrove Sulawesi, stúpol na 1571. Úrady však upozornili, že počet obetí sa zrejme zvýši.

 

Domy v dedine Balaroa v Palu, hlavnom meste provincie Stredné Sulawesi, zo zemského povrchu zmizli, keď sa po zemetrasení vytvorila diera. Záchranné práce v postihnutej oblasti pokračujú aj týždeň po tragédii.

 

"Humanitárna pomoc naďalej prichádza, ale nie všetci obyvatelia, ktorí museli svoje domy opustiť, dostali vzhľadom na zničenú infraštruktúru náležitú pomoc," povedal novinárom hovorca národného úradu civilnej ochrany Sutopo Purwo Nugroho.

 

Austrálske armádne lietadlá, prinášajúce oblečenie, posteľnú bielizeň, nástroje, nepremokavé plachty a potraviny, prileteli

vo štvrtok na letisko v meste Balikpapan na ostrove Borneo, uviedla miestna televízia.

Dodávky humanitárnej pomoci budú do oblasti postihnutej zemetrasením doručené v piatok, povedal austrálsky veľvyslanec v Indonézii Gary Quinlan. V priebehu dňa má v oblasti pristáť niekoľko vojenských lietadiel zo zahraničia.

 

Indonézii poskytlo formou 20 vojenských lietadiel pomoc 11 krajín - vrátane Spojených štátov a Británie. Celkovo prijala krajina podporu od 17 krajín.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies