VIDEO Po naháňačke chytili štyroch Litovčanov podozrivých z krádeže auta

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 15:52 • 2 min
VIDEO Po naháňačke chytili štyroch Litovčanov podozrivých z krádeže auta

KOŠICE - Policajti na východe dnes nadránom po naháňačke chytili štyroch Litovčanov podozrivých z krádeže luxusného auta.

slovakia

left justify in out

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice dnes  nadránom na križovatke Letnej a Komenského ulice v Košiciach spozorovala vozidlo značky BMW X5, o ktorom mala informácie, že ide o odcudzené vozidlo. Toto vozidlo sa pokúsila zastaviť zvukovým a výstražným znamením, pričom vodič vozidla na výzvy polície na zastavenie nereagoval a vysokou rýchlosťou unikal smerom na Čermeľskú ulicu.

 

"Počas prenasledovania nezvládol riadenie, pri zastávke električiek dostal šmyk a havaroval. Vzápätí vystúpil a dal sa na útek. O niekoľko metrov však hliadka podozrivého muža zadržala," informovala Netky.sk Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

 

Podľa policajných zistení sa „komplici“ vodiča vozidla BMW X5 mali pohybovať na vozidle zn. Opel Astra. Toto vozidlo policajné hliadky spozorovali pri výjazde z Košíc smerom na Prešov, pričom ho prenasledovali až do obce Seniakovce (Prešovský kraj).

 

"Vo vozidle sa nachádzali tri osoby, dve z nich boli zadržané na mieste, tretia podozrivá osoba sa dala na útek pešo po blízkych poliach. Niekoľko kilometrov ho pešo prenasledovali príslušníci PMJ, ktorí ho v obci Janovík zadržali," povedala Ivanová.

 

Voči všetkým podozrivým osobám boli pri ich obmedzení osobnej slobody použité donucovacie prostriedky, pretože kládli aktívny odpor, a následne boli osoby eskortované na policajné oddelenie k ďalšej realizácii.

 

"Polícia so 4 podozrivými občanmi Litvy v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony. V danej veci už koná vyšetrovateľ a polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin krádeže," uzavrela Ivanová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies