VIDEO Po lane prešiel so zaviazanými očami, vytvoril svetový rekord

NETKY.SK • 20 December 2017, 13:00 • 2 min
VIDEO Po lane prešiel so zaviazanými očami, vytvoril svetový rekord

Nový svetový rekord vytvoril v sobotu iba 18-ročný slackliner Pablo Signoret z Francúzska. Počas napätých 26 minút prešiel 422,82 metra po lane napnutom v údolí Š´-men-kuan v juhočínskej autonómnej prefektúre Ta-li paj.

slovakia

left justify in out

Úspešný pokus o prekonanie svetového rekordu sa odohral v rámci súťaže 2017 International highline challenge, v ktorej sa súťažiaci predháňali práve v tom, kto dokáže prejsť najďalej so šatkou na očiach, píše server Novinky.cz.

 

Vo finále sa Signoret stretol s Antony Newtonom a Miou Nobletovou. "Najlepšie na slacklineri je objavovanie týchto nádherných miest v horách a nad kaňonmi," vysvetlila bývalá krasokorčuliarka, prečo sa dala na tento šport.

 

"Veľa ľudí si myslí, že sme šialenci a že je to nebezpečné, ale akonáhle sa pripútate k lanu, nič sa vám nemôže stať," dodal Newton.

 

Slackline je pomerne nová disciplína (vznikla v sedemdesiatych rokoch), ktorá naberá na popularite. Od povrazochodcov sa líši najmä použitím materiálu na lano a tiež tým, že slackliner nepoužíva tyče na udržovanie rovnováhy. Lano má väčšinou tvar popruhu širokého 19 až 50 milimetrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies