VIDEO Plánujete "fotogenickú" dovolenku? Bielo-modrá kombinácia Santorini vám učaruje

NETKY.SK • 21 Júl 2018, 09:00 • 2 min
VIDEO Plánujete "fotogenickú" dovolenku? Bielo-modrá kombinácia Santorini vám učaruje

BRATISLAVA - Stretnete sa s ním kdekoľvek v Grécku. Môžete ísť na ostrovy Rhodos, Kos či Zakynthos, rovnako ako kamkoľvek do pevninskej časti, ale stále tam bude. Na pohľadniciach, magnetkách, kalendároch aj hrnčekoch. Tak prečo sa na Santorini nevypraviť osobne?

slovakia

left justify in out

Santorini sa nachádza na rozhraní Egejského a Krétskeho mora. Práve z Kréty sem deň čo deň priplávajú lode s tisíckami turistov na palube. A prakticky všetci sa na konci výletu zhodujú: škoda, že tu nemôžeme zostať dlhšie.

 

Čo sem všetkých láka?

 

Fascinujúca minulosť kombinovaná s dychberúcou prítomnosťou. Totiž, pôvodný ostrov bol pred zhruba tromi tisíckami rokov mohutnou sopečnou erupciou rozmetaný do okolia. Niektorí tvrdia, že práve tu sa nachádzala bájna Atlantída, hoci žiadny vedecký poznatok tomu nenasvedčuje.

 

Na druhej stranu sa ale mnohí odborníci prikláňajú k názoru, že erupcia vyvolala obriu vlnu cunami, ktorá na zhruba 120 kilometrov vzdialenej Kréte spôsobila zánik vyspelej minojskej civilizácie.

 

Biela a modrá

 

Dávna erupcia poznačila hornatý vzhľad ostrova. Snáď o to viac tu vyniknú bielomodré domy a kostolíky, ktoré sa lepia až na samú hranu do mora strmo klesajúcich skál.

 

Najviac turistov smeruje do hlavného ostrovného mestečka Fira. Od mora sa do neho (alebo naopak) dostanú po svojich, modernou kabínovou lanovkou alebo na chrbte osla. Výhľady z tohto miesta sú fascinujúce a na odtiaľto pozorovaný západ slnka hneď tak nezabudnete. A vlastne možno nikdy. Len sa pripravte na to, že zatiaľ čo na fotografiách pôsobí Santorini idylicky, v skutočnosti budete mať šancu zoznámiť sa tu s ľuďmi snáď z polovice sveta...

 

Za pozornosť ale stoja aj ďalšie mestečká, za všetky menujme na samom severe sa nachádzajúce mesto Oia. Aj z neho sa budete mať fantastické výhľady na more.

 

Pláže s tmavým sopečným pieskom a okruhliakmi objavíte predovšetkým na juhovýchode v letoviskách Kamari, Perivolos/ Perissa alebo Agios Georgios.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies