VIDEO Pixies zverejnili video k piesni Silver Snail

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 09:53 • 2 min
VIDEO Pixies zverejnili video k piesni Silver Snail

USA - Americká kapela Pixies zverejnila videoklip k piesni Silver Snail. Režisérom novinky, ktorej dej zachytáva príbeh muža a niekoľkých zamaskovaných postáv v zasneženej krajine, je Mount Emult.

slovakia

left justify in out

Skladba Silver Snail pochádza z albumu Indie Cindy, ktorý skupina vydala 19. apríla 2014. "Vždy sme radi spolupracovali s mladými, nezávislými filmármi. Do tohto videa sme zasahovali veľmi málo, tak ako aj pri iných klipoch v rámci projektu Indie Cindy. Tvorcom videí sme len povedali, aby boli takí kreatívni a novátorskí, akí chcú byť a tiež nech sa pozrú na klipy, ktoré sme v tomto projekte už spravili," uviedol líder formácie Black Francis.

 

Piata štúdiovka Indie Cindy obsahuje dovedna 12 skladieb, ktoré kapela predtým vydala na EP nahrávkach EP1 (2013), EP2 (2014) a EP3 (2014). Na albume sa nachádzajú napríklad piesne Bagboy, Blue Eyed Hexe, Magdalena či Greens And Blues, ku ktorým kapela ponúkla aj videoklipy. 

 

Pixies vznikli v Bostone v zložení Black Francis (spev), Joey Santiago (gitara), Kim Deal (basgitara) a David Lovering (bicie). Debutový plnohodnotný album Surfer Rosa vydali v roku 1988. Po ňom nasledovali nahrávky Doolittle (1989), Bossanova (1990), Trompe le Monde (1991) a spomínaná Indie Cindy. V roku 1993 Black Francis oznámil rozpad formácie bez toho, aby o tom vopred informoval ostatných členov. Následne sa všetci štyria hudobníci začali venovať sólovým projektom. Pixies oznámili návrat na scénu v roku 2004. Vlani zo skupiny odišla Kim Deal. V súčasnosti na poste basgitaristky pôsobí Paz Lenchantin, známa napríklad zo skupiny A Perfect Circle či z už nefungujúcej formácie Zwan. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies