VIDEO Pixies zverejnili skladbu Tenement Song

NETKY.SK • 6 September 2016, 11:30 • 2 min
VIDEO Pixies zverejnili skladbu Tenement Song

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Pixies zverejnila skladbu Tenement Song. Formácia ponúkla k novinke aj animovaný videoklip, sledujúci očami potkana obyvateľov jedného bytového domu, ktorý v závere exploduje. O klip sa postarali Neirin Best, Lianne Pierce a Xavier Burrow z Krank! Collective.

slovakia

left justify in out

Tenement Song sa bude nachádzať na albume Head Carrier, ktorý formácia plánuje vydať 30. septembra. Skupina z nahrávky predtým predstavila skladby Um Chagga Lagga a Talent. Štúdiovka bude obsahovať celkovo dvanásť piesní. O produkciu sa postaral Tom Dalgety. Autorom obalu nahrávky je dlhodobý spolupracovník kapely Vaughan Oliver. Pieseň All I Think About Now venovali niekdajšej basgitaristke skupiny Kim Deal. Skladbu naspievala súčasná basgitaristka Paz Lenchantin, ktorá pôsobila aj v skupinách A Perfect Circle alebo Zwan.

 


Kapela Pixies nedávno ohlásila európske turné, v rámci ktorého sa zastaví aj 15. novembra vo viedenskej Stadthalle, o deň neskôr v Aréne v poľskom meste Poznaň a 17. novembra v pražskom komplexe Forum Karlín.


Pixies vznikli v Bostone v zložení Black Francis (spev), Joey Santiago (gitara), Kim Deal (basgitara) a David Lovering (bicie). Debutový plnohodnotný album Surfer Rosa vydali v roku 1988. Po ňom nasledovali nahrávky Doolittle (1989), Bossanova (1990), Trompe le Monde (1991) a až o trinásť rokov neskôr Indie Cindy. V roku 1993 Black Francis oznámil rozpad formácie bez toho, aby o tom vopred informoval ostatných členov. Následne sa všetci štyria hudobníci začali venovať sólovým projektom. Pixies oznámili návrat na scénu v roku 2004. Kim Deal odišla z kapely v roku 2013, nahradila ju Kim Shattuck, po ktorej prišla spomínaná Paz Lenchantin.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies