VIDEO Piloti švajčiarskych stíhhačiek mali po kolízii obrovské šťastie

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 08:16 • 2 min
VIDEO Piloti švajčiarskych stíhhačiek mali po kolízii obrovské šťastie

AMSTERDAM - Fatálne následky mohla mať včera popoludní kolízia dvoch strojov švajčiarskej armádnej letky pri cvičnom lete pred víkendovou leteckou šou v okolí základne Leeuwarden v Holandsku.

slovakia

left justify in out

Obe lietadlá sa zrazili nad obcou Bitgum a ich piloti mali obrovské šťastie. Kým jeden zo strojov typu F-5 sa krátko po kolízii zrútil na breh neďalekého rybníka, jeho pilot sa zachránil katapultovaním a utrpel iba ľahšie zranenia. Má sa dobre a je v starostlivosti zdravotníkov. Druhému lietadlu sa napriek poškodeniu podarilo po asi 20-minútovom lete pristáť.

 

Obaja piloti sú skúsení - jeden má nalietaných 1250 hodín, druhý viac ako 2000 hodín, uviedlo internetové vydanie denníka Blick s odvolaním sa na informácie, ktoré odzneli na mimoriadnej tlačovej konferencii zvolanej švajčiarskym rezortom obrany.

 

Išlo o prvú podobnú nehodu v 52-ročnej histórii švajčiarskej armádnej letky Patrouille Suisse, ktorej vystúpenie v rámci Dňa otvorených dverí holandského letectva zrušili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies