VIDEO: Peter Pellegrini kritizuje Igora Matoviča. Čo mu prekáža?

NETKY.SK • 24 Máj 2022, 15:06 • 2 min
VIDEO: Peter Pellegrini kritizuje Igora Matoviča. Čo mu prekáža?

BRATISLAVA - Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR okolo Petra Pellegriniho nepodporia balík protiinflačnej pomoci z dielne ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ak neprejdú ich pozmeňujúce návrhy.

slovakia

left justify in out

Bývalý premiér to vyhlásil na utorkovej tlačovej konferencii. „Zotrvávame na jasnom postoji. Ak hovoríme o protiinflačnom balíčku, tých 100 eur, ktoré vláda rozdala cez nariadenia vlády, naozaj obchádza obrovské množstvo ľudí,“ uviedol Pellegrini. 

 

 

Tvrdí, že jeho poslanci pripravili kvalitný pozmeňujúci návrh a je po technickej stránke aj odkonzultovaný s rezortom financií. Matovič totiž podľa neho ignoruje ťažkú životnú situáciu väčšiny ľudí na Slovensku.

 

Pellegrini tiež poznamenal, že už začiatkom roka upozorňovali na nárast cien pohonných látok a navrhovali dočasné zníženie spotrebnej dane. Ak by ju znížili na liter nafty a benzínu o 20 centov, bola by to podľa neho pomoc ľuďom. Ak s takýmto krokom napokon vládna koalícia príde, Hlas-SD ju podporí. Naďalej si myslí, že cestou by bolo aj dočasné zvýšenie životného minima.

 

Prečítajte si tiež: Navrhované zníženie DPH na pohonné látky EÚ neumožňuje, vyhlásil Matovič

 

Matovičov návrh nepodporujú ani poslanci pôsobiaci v mimoparlamentnej Republike. Tvrdia, že pomôže rodinám čiastočne a aj to až v roku 2023. Označili to za nepremyslený krok. Mrzí ich, že návrh podporili poslanci z ĽSNS a poslanci okolo Tomáša Tarabu. Šéf hnutia a europoslanec Milan Uhrík uviedol, že ľudia nedostanú nič dnes, keď zápasia so zdražovaním. Vyzval zvyšné opozičné strany, aby si dobre rozmysleli podporu návrhu v druhom čítaní.

 

 

Pellegrini vyhlásil, že minister financií zmenil postoj k médiám, ktoré začali poukazovať aj na prešľapy aktuálnej vlády. V tejto súvislosti povedal, že sa začína správať ako fašista a diktátor. 

 

Možno vás zaujme: Uskutočnilo sa stretnutie ministrov obrany. Na čom sa dohodli?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies