VIDEO Spoločnosť Pepsi rozhnevala verejnosť: Nová kampaň proti rasizmu sa jej nepodarila

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 12:40 • 2 min
VIDEO Spoločnosť Pepsi rozhnevala verejnosť: Nová kampaň proti rasizmu sa jej nepodarila

WASHINGTON – Firma Pepsi prišla s novou reklamou, ktorá na prvý pohľad pôsobí veľmi korektne, pričom poukazuje na tému rasizmu. Nestretla sa ale s pochopením a zniesla sa na ňu vlna ostrej kritiky.

slovakia

left justify in out

Reklamu, v ktorej vystupuje aj modelka Kendall Jenner, kritizujú na sociálnych sieťach bojovníci za ľudské práva. Tí tvrdia, že reklama údajne zľahčuje tému protestov proti rasizmu.

 

Pepsi ju kvôli kritike po niekoľkých hodinách stiahla, nám sa ju však podarilo získať.


 

Video zobrazuje americkú krásku Kendall Jenner v blond parochni, ktorá fotí ako modelka na rohu ulice. Keď zbadá protestujúci dav, stiahne si parochňu, odhalí tmavé vlasy a pripojí sa k protestantom.

 

V reklame vystupuje viac postáv rôznej rasy, pričom všetci pijú pepsi. Kendall napokon podá jednu plechovku aj dozerajúcemu policajtovi. Potom sa všetci zázračne upokoja a všetci sú šťastní.

 

V rozhnevaných komentároch sa objavili a koláže, ktoré zachytávajú fotografie zo skutočných protestov a rasistických či vojnových konfliktov. Kritici k nim prilepili fotku sladkého nápoja s popisom: „Kendall, daj im prosím Pepsi.“

 

 

 

 

Podľa odporcov videa firma Pepsi zneužila vážnu tému na svoju propagáciu.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies