VIDEO: Pekné gesto Neapolčanov, pred Hamšíkovou premiérou v ďalekej Číne mu fanúšikovia poslali milé video

NETKY.SK • 1 Marec 2019, 10:14 • 2 min
VIDEO: Pekné gesto Neapolčanov, pred Hamšíkovou premiérou v ďalekej Číne mu fanúšikovia poslali milé video

Ta-lien - Slovenského futbalového reprezentanta Mareka Hamšíka čaká v sobotu miestneho času prvý ligový zápas v drese čínskeho klubu Ta-lien I-fang. Na Ďaleký východ prišiel vo februári z Neapola. Tridsaťjedenročného stredopoliara nečaká ľahká úloha, k tímu sa pripojil iba nedávno a nemal dostatok príležitostí na zohratie sa s novými spoluhráčmi.

slovakia

left justify in out

"Boli sme v Šanghaji na sústredení. Trénovali sme každý deň, ale väčšinou iba raz denne. Dvojfázový tréning sme mali iba raz. Absolvoval som však iba jeden prípravný zápas. Nastúpili sme proti domácemu účastníkovi najvyššej súťaže a prehrali 0:3. Ja som odohral iba prvý polčas," povedal Hamšík na svojom oficiálnom webe.

 

Pre Ta-lien bude nadchádzajúca sezóna iba druhá v najvyššej súťaži. Tomu zodpovedajú aj ambície, hoci v kádri figuruje napríklad aj bronzový medailista z MS 2018 Yannick Carrasco. "Mali sme posedenie s majiteľmi klubu, ktorí povedali, že prvoradým cieľom je udržať sa v lige. Keby sa skončilo v prvej osmičke, bol by to veľký úspech," uviedol Hamšík.

 

Čína sa v Európe vníma ako exotická krajina so svojimi osobitými zvyklosťami. Hamšík sa však s "kultúrnym šokom" zatiaľ nepotýka: "Zatiaľ nemám problém si zvykať na niečo. Možno na to jedlo, ale nie je to až také strašné. Vždy máme pripravené, pre nečínskych hráčov."

 

Nič nové ho nečaká ani na ihrisku, podľa jeho slov mu tréner pripravil podobné úlohy ako v bývalom pôsobisku. "Ak hráme systémom 4-2-3-1, tak som podhrotový hráč. Ak preferujeme 4-3-3, tak som stredopoliar zľava. Tak, ako to bolo v Neapole," uviedol Hamšík.

Ta-lien I-fang nastúpi už v nedeľu od 8.30 SEČ na pôde tímu Che-nan Ťien-jie.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona