VIDEO Ďalšia rukojemnícka dráma vo Francúzsku: Ozbrojený muž sa sám vzdal polícii, nikto sa nezranil

NETKY.SK • 16 Január 2015, 19:35 • 2 min
VIDEO Ďalšia rukojemnícka dráma vo Francúzsku: Ozbrojený muž sa sám vzdal polícii, nikto sa nezranil

PARÍŽ - Ozbrojený muž dnes prenikol do budovy pošty v obci Colombes neďaleko Paríža a niekoľko ľudí tam zadržiava ako rukojemníkov. Informovali o tom francúzske médiá s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Ozbrojený muž sa po vyjednávaní vzdal polícii. Dvojica rukojemníkov vyviazla bez zranení. Polícia ešte objekt preveruje, keďže páchateľ tvrdil, že má pri sebe množstvo výbušnín. BFM TV však uviedla, že muž mal pri sebe len jednu zbraň a tá mohla byť len plastovou napodobneninou, čo zatiaľ polícia oficiálne nepotvrdila. 

 

 

Podľa spravodajskej služby RTL ozbrojený muž hneď po obsadení pošty telefonicky kontaktoval políciu, pričom sa aj identifikoval, ale nepredniesol žiadne požiadavky. 

 

 

Polícia informovala, že ide o človeka, ktorý už bol trestaný za menej závažnú trestnú činnosť. Denník Le Parisien napísal, že dôvodom pre obsadenie pošty mohlo byť údajne sklamanie v láske. Páchateľ mal v minulosti viackrát psychické problémy.

 

 

 

 

Polícia, vrátane elitných jednotiek RAID, miesto okamžite po obsadení pošty obkľúčila a začala s ozbrojencom vyjednávať. Nad oblasťou hliadkovali policajné vrtuľníky. Príjazdové cesty do Colombes prehradila.

 

 

 

 

Pred týždňom - približne v rovnakom čase ako začala dráma v Colombes - radikálny islamista Amédy Coulibaly neďaleko Porte de Vincennes v Paríži obsadil supermarket s kóšer potravinami a niekoľko hodín tam zadržiaval skupinu rukojemníkov. Štyroch mužov - jedného predavača a troch zákazníkov - Coulibaly zastrelil hneď pri obsadzovaní objektu.

 

 

Coulibalyho čin bol posledným zo série islamistických útokov, ktoré sa v Paríži alebo na jeho predmestí udiali od stredy do piatku a vyžiadali si spolu 17 obetí na životoch. Všetkých troch páchateľov - Coulibalyho a bratov Kouachiovcov - polícia pri takmer simultánnom zásahu elitných jednotiek zastrelila minulý piatok podvečer.

 

V súvislosti s vyšetrovaním týchto útokov francúzska polícia v noci nadnes zatkla 12 ľudí podozrivých z napomáhania trojici islamistov. Okrem toho od minulotýždňových útokov v Pariží zaznamenali viacero falošných vyhrážok atentátmi.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies