VIDEO Pearl Jam zahrali po 22 rokoch skladbu Angel

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 14:27 • 2 min
VIDEO Pearl Jam zahrali po 22 rokoch skladbu Angel

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Pearl Jam zahrala na The Ride Festivale v Colorade skladbu Angel, ktorá predtým zaznela naživo naposledy v roku 1994.

slovakia

left justify in out

Pieseň z roku 1993 napísal niekdajší bubeník skupiny Dave Abbruzzese, ktorý pôsobil vo formácii v období 1991 až 1994. "Niektorí z vás možno vedia, iní zas nie, že túto skladbu často nehrávame. Napísal ju človek, ktorý bol naším bubeníkom. Prajeme ti všetko dobré, Dave Abbruzzese," povedal na pódiu líder skupiny Eddie Vedder. Muzikanti počas koncertu zahrali aj pieseň Santa Cruz, ktorú predtým naposledy predviedli naživo v roku 2010. Kapela zaradila tento vianočný singel do koncertného programu po druhý raz v histórii.


Formácia je v súčasnosti na turné, počas ktorého už zahrala napríklad vo Philadelphii po druhý raz naživo všetky skladby z albumu Ten (1991), v Greenville v Južnej Karolíne pre zmenu zazneli všetky skladby z druhého albumu skupiny Vs. (1993). Počas koncertu na festivale v New Orleans sa ku kapele pridali na pódiu bubeník Chad Smith a gitarista Josh Klinghoffer z americkej skupiny Red Hot Chili Peppers a tiež bubeník formácie Kings of Leon Nathan Followill, ktorý zahral na tamburínu.


Pearl Jam pôsobia na hudobnej scéne od roku 1990. Doteraz predali na celom svete viac ako 60 miliónov kópií nahrávok, pričom komerčne najúspešnejší je ich spomínaný debut Ten (1991) so skladbami Alive, Jeremy, Porch, Even Flow či Oceans. Na konte majú aj štúdiovky Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006), Backspacer (2009) a Lightning Bolt (2013).

 

Medzi ich hity patria skladby Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Yellow Ledbetter, Better Man, Daughter, Last Kiss, I Am Mine, World Wide Suicide alebo The Fixer. Skupina vznikla počas rozmachu grungeu, no v súčasnosti ju charakterizujú ako osobitú rockovú či alternatívno-rockovú kapelu. Ich pôsobenie na scéne zrekapituloval režisér Cameron Crowe v dokumente Pearl Jam Twenty (2011).





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies