VIDEO Páv prišiel o nohu, novú mu vytlačili v 3D tlačiarni!

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 09:24 • 2 min
VIDEO Páv prišiel o nohu, novú mu vytlačili v 3D tlačiarni!

Samec páva prišiel prednedávnom o nohu pre silné mrazy. Teraz má nádej, že sa mu život znovu zlepší. Majiteľovi zvieraťa sa totiž ozval neznámy muž s tým, že sa pokúsi vyrobiť vtákovi náhradnú nohu pomocou 3D tlačiarne.

slovakia

left justify in out

Majiteľ páva prezradil, že vták počas silných mrazov utrpel omrzliny. "Veterinár nám povedal, že páv asi o nohu príde. A naozaj, po čase mu odpadla," povedal Daily Mailu.

 

"Pahýľ sa mu síce pekne zahojil, ale aj tak sme boli postavení pred veľké rozhodnutie. Taký páv sa dožíva až 25 rokov, hlavnou otázkou je teda kvalita života. K zvieratám sme si vytvorili silný vzťah. Keď potom vidíte manželku a deti plakať, pretože zvieraťu hrozí utratenie, musíte zkrátka urobiť to najlepšie, čo ho zachráni," povedl.

 

S príbehom sa zveril na sociálnej sieti. Netrvalo dlho a ozval sa mu neznámy muž s tým, že sa vtákovi pokkúsi vyrobiť umelú nohu pomocou 3D tlačiarne. "Je úžasné, že ľudia obetujú vlastný čas a peniaze, aby pomohli pávovi, ktorého možno nikdy neuvidia," vyhlásil s nadšením majiteľ páva, píše server Novinky.cz

 

 

 

 

Ešte chvíľu potrvá, kým bude páv schopný chodiť bez problémov, na novú nohu si totiž musí zvyknúť. Už teraz je však veľká nádej, že jedného dňa svoju vznešenosť predvedie v plnej paráde.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies