VIDEO Pár firiem dostalo pokuty, podvody s potravinami to ale nezastaví, upozorňuje P. Linhart

NETKY.SK • 25 Máj 2018, 16:30 • 2 min
VIDEO Pár firiem dostalo pokuty, podvody s potravinami to ale nezastaví, upozorňuje P. Linhart

BRATISLAVA – Minulý týždeň sa prevalila kauza s prebaľovanými potravinami. Potravinoví inšpektori odhalili vo veľkoobchodných skladoch zeleninu so sfalšovaným slovenským pôvodom. Prichyteným prevádzkovateľom podnikov hrozí pokuta od 1000 do 100-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Podľa potravinového kritika, bývalého člena retailoveho manažmentu  a majiteľa reštaurácie Živá Planéta Patricka Linharta sa ale veľa nezmení a podvody v potravinárstve budú pokračovať naďalej.

 

Nedostatkov je viacero. Pokuty sú príliš nízke a podvodné firmy s niekoľko miliónovým obratom mesačne to nejak nepoškodí, myslí si Patrick Linhart.

 

Zvláštne je i to, že kompetentné orgány nezverejnili mená firiem, ktoré páchajú nekalé praktiky, pričom spotrebitelia na tieto informácie majú právo. Informované bolo len to, že kontrolám boli podrobené najmä sklady v Bratislave, v okrese Senec a Trenčín. Inšpektori v nich našli zeleninu pochádzajúcu prevažne z Poľska, Holandska (mrkva, petržlen), Španielska, Talianska, Turecka, Maroka a Belgicka (paradajky). 

 

Potravinových káuz sa v poslednej dobe odhaľuje čoraz viac, pretrvávajú však dlhé roky. Viac vo videu:

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies