VIDEO Pápežovi Františkovi doručili špeciálne vyrobenú pizzu priamo do papamobilu

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 14:43 • 2 min
VIDEO Pápežovi Františkovi doručili špeciálne vyrobenú pizzu priamo do papamobilu

NEAPOL - Vynaliezavý spolumajiteľ talianskej pizzerie doručil pápežovi Františkovi počas jeho jazdy papamobilom cez mesto Neapol špeciálne vyrobenú pizzu, informoval dnes server CNN.

slovakia

left justify in out

Talian Enzo Cacialli tak spravil vzhľadom na pápežove skoršie vyjadrenia o tom, že by rád jedného dňa išiel do pizzerie bez toho, aby ho spoznali.
     

Moment, keď Cacialli podáva pápežovi Františkovi pizzu priamo do pápežského vozidla, zachytilo video. Na snímke vidno, ako Talian prekročil kovové zábradlie pri ceste. Následne kričiac "Otče! Otče!" pribehol k automobilu a podal pizzu prekvapenému pápežovi.
     

"Dal som mu (pápežovi) pizzu a on s úsmevom povedal 'ďakujem'," povedal Cacialli pre CNN a pokračoval: "Dať pápežovi pizzu, ktorú ste vlastnoručne vyrobili, je veľmi emotívne."

 


     

Zamestnanci talianskej pizzerie Don Ernesto v Neapole vytvorili špeciálne pre pontifika pizzu s tenkým neapolským cestom, pričom jej vrch ozdobili nápisom "Il Papa" (pápež) a žltými rajčinami ako symbol farby vatikánskej zástavy.
     

Enzo Cacialli pochádza z rodiny pizza majstrov. Jeho otec daroval pizzu bývalému prezidentovi USA Billovi Clintonovi, keď v roku 1994 navštívil Neapol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies