VIDEO: Pápež František účinkuje vo videu na podporu očkovania!

NETKY.SK • 18 August 2021, 13:32 • 2 min
VIDEO: Pápež František účinkuje vo videu na podporu očkovania!

VATIKÁN - Pápež František pridal svoj hlas ku kampani zameranej proti spochybňovaniu očkovania. Vakcíny označil za bezpečné, účinné a nazval ich skutkom lásky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Video, ktoré zverejnili v stredu, je zamerané na globálne publikum, v prvom rade je však adresované obyvateľom amerického kontinentu. Účinkuje v ňom šesť kardinálov a arcibiskupov zo Severnej, Strednej a Južnej Ameriky a tiež samotný pápež, ktorý pochádza z Argentíny. Vzniklo v spolupráci Vatikánu a spoločnosti Ad Council, ktorá má na konte sériu reklám propagujúcich očkovanie v snahe presvedčiť naň čo najviac ľudí.

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ: Spustili registráciu na verejné podujatia návštevy pápeža Františka

 



František v ňom hovorí, že byť zaočkovaný vakcínami, schválenými kompetentnými úradmi, je skutkom lásky a rovnako je podľa neho skutkom lásky aj prínos k tomu, aby sa dala zaočkovať väčšina ľudí. „Očkovanie je jednoduchá, no zmysluplná cesta k presadzovaniu spoločného dobra a vzájomnej starostlivosti, najmä o najzraniteľnejších.“ 

 

Prečítajte si: Prečo sa zaočkovať, aj keď ste už prekonali koronavírus?

Pápež už na začiatku pandémie zdôrazňoval dôležitosť zabezpečenia rovného prístupu k vakcínam, najmä pre chudobných. Zoči-voči rastúcemu skepticizmu v súvislosti s očkovaním, najmä medzi náboženskými konzervatívcami, sa Vatikán zaviazal k snahe prekonať pochybnosti a podporiť očkovanie. Vatikán vyhlásil, že pre katolíkov je morálne prijateľné dať sa zaočkovať proti ochoreniu COVID-19.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona