VIDEO Palestínčanka vytiahla z kabelky nôž a pokúsila sa zabiť ochrankára

NETKY.SK • 9 November 2015, 09:36 • 2 min
VIDEO Palestínčanka vytiahla z kabelky nôž a pokúsila sa zabiť ochrankára

JERUZALEM - Izraelské bezpečnostné zložky dnes smrteľne postrelili Palestínčanku, ktorá sa zrejme chcela pokúsiť zaútočiť na nich nožom.

slovakia

left justify in out

Ako podľa agentúry Reuters informovalo izraelské ministerstvo obrany, žena sa priblížila ku kontrolnému stanovišťu izraelskej armády a polície. Na výzvy izraelských vojakov, aby sa zastavila, nereagovala - naopak, z batohu vytiahla nôž a chcela ním zaútočiť, preto vojaci spustili paľbu.

 

Incident sa odohral v Predjordánsku, v blízkosti osady Alfej Menaše. Podľa izraelského spravodajského servera Ynet mala žena pri sebe list na rozlúčku, v ktorom svojej rodine napísala, že pre svoj čin sa rozhodla po zrelej úvahe, pretože súčasná situácia je pre ňu už neznesiteľná. Uviedla tiež, že verí, že zo svojho naplánovaného útoku nevyviazne živá.

 

 

Izraelské zložky spustili pátranie po komplicovi ženy, ktorý bol krátko pred útokom s ňou.

 

Smrť Palestínčanky potvrdilo aj palestínske ministerstvo zdravotníctva.

 

Od 1. októbra, keď sa vystupňovalo napätie medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi, prišlo pri palestínskych pouličných útokoch o život 12 Izraelčanov. V reakcii na to izraelské bezpečnostné zložky zastrelili najmenej 73 Palestínčanov - medzi nimi je aj 44 páchateľov útokov na izraelských vojakov či civilistov spáchaných nožom, strelnou zbraňou alebo zámerným zrazením autom. Mnohí z palestínskych útočníkov sú v tínedžerskom veku.

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu bude dnes o vývoji situácie v Izraeli a na palestínskych územiach a spôsoboch, ako zastaviť vlnu násilností, v Bielom dome rokovať s americkým prezidentom Barackom Obamom.

Príčinou najnovšej eskalácie napätia sú obavy Palestínčanov, že Izrael sa pokúša zvýšiť svoju prítomnosť v oblasti Chrámovej hory, čo však židovský štát odmieta. Nepokoje sa z okolia Chrámovej hory rozšírili aj do ďalších oblastí východného Jeruzalema a do Predjordánska.

 

 

V posledných týždňoch sa množia útoky Palestínčanov na Izraelčanov. Od polovice septembra zomrelo pri nich 11 Izraelčanov. Väčšinou sa jednalo o útoky nožom. Izraelci pri útokoch zabili 74 Palestínčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona