VIDEO: Pád mosta si vyžiadal niekoľko zranených

NETKY.SK • 28 Január 2022, 16:49 • 2 min
VIDEO: Pád mosta si vyžiadal niekoľko zranených

PITTSBURGH - Cestný most sa zrútil v piatok v Pittsburghu v americkom štáte Pensylvánia. Nehoda sa stala len niekoľko hodín pred plánovanou návštevou prezidenta USA Joe Bidena.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa pittsburských hasičov Darryla Jonesa troch z desiatich zranených previezli do nemocnice. Dodal, že všetci sú mimo ohrozenia života.

 

 

Most v časti Frick Park, východne od centra Pittsburghu, sa zrútil okolo 6:00 miestneho času (12:00 SEČ). Podľa Jonesa sa na ňom v čase nehody nachádzali približne štyri vozidlá vrátane prímestského autobusu s tromi cestujúcimi.

 

Prečítajte si tiež: Výbuch v paneláku. Vo vnútri bolo 15 ľudí!

 

Po zrútení mosta začal do okolia unikať plyn z poškodeného potrubia, únik sa však podarilo zastaviť. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Podľa agentúry Reuters starosta Pittsburghu Ed Gainey médiam povedal, že most prešiel previerkou bezpečnosti naposledy vlani v septembri.

 

img

 

Biely dom vo vyhlásení uviedol, že Biden navštívi Pittsburgh aj napriek piatkovému neštastiu. Biden má v Pittsburghu hovoriť okrem iného o balíku investícií do infraštruktúry v hodnote jedného bilióna dolárov, ktorý zahŕňa aj financovanie opravy ciest a mostov.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Streľba na vysokej škole! Útočník spáchal samovraždu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies