VIDEO Pacientka s rakovinou dojala celý svet, pápežovi zaspievala Ave Mariu

NETKY.SK • 15 Február 2016, 17:45 • 2 min
VIDEO Pacientka s rakovinou dojala celý svet, pápežovi zaspievala Ave Mariu

ECATEPEC DE MORELOS - Pápež František počas sviatku sv. Valentína a zároveň svojho druhého dňa v Mexiku navštívil detskú nemocnicu, kde sa stretol s desiatkami chorých detí, a niektorým z nich dokonca aj podával lieky.

slovakia

left justify in out

Keď sa stretol s mladou pacientkou trpiacou rakovinou, nastal moment, po ktorom každému naskočila husia koža. Alexia Garduño (15) pápežovi zaspievala pieseň Ave Maria a jej anjelský spev dojal celé onkologické oddelenie. „Toto si mi venovala? Ďakujem,“ prikročil k pacientke a pobozkal ju na líce.

 

Alexia Garduño má rakovinový nádor v kosti. Stretnutie s pápežom, ktorý jej požehnal, dievčaťu dodalo nádej a silu ďalej bojovať. Pacienti okrem piesne pápeža obdarovali aj valentínkou s veľkým červeným srdcom na prednej strane. Počas svojich zahraničných ciest navštívil nielen pacientov, ale aj zamestnancov. Práve im sa chcel poďakovať za starostlivosť, ktorú denne poskytujú ťažko-chorým deťom.

 

František chcel svojou návštevou podporiť aj mexický ľud, ktorý čelí neľahkej situácii. Pripomenul osudy zúfalých migrantov, ktorí z Mexika odchádzajú za lepším životom do cudziny. Podľa pápeža by sa mali Mexičania snažiť o zveľadenie svojej vlasti a urobiť z nej miesto, odkiaľ nie je nutné emigrovať, uviedol Vatikánsky rozhlas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies