VIDEO: Ovečkin sa bil ako zmyslov zbavený, mladého krajana poslal tvrdo k zemi

NETKY.SK • 16 Apríl 2019, 11:41 • 2 min
VIDEO: Ovečkin sa bil ako zmyslov zbavený, mladého krajana poslal tvrdo k zemi

BRATISLAVA - Jednou z najdiskutovanejších udalostí uplynulej noci v zámorskej hokejovej NHL bola bitka medzi dvoma ruskými útočníkmi - mladíkom Andrejom Svečnikovom v drese Caroliny Hurricanes a skúseným kanonierom Alexandrom Ovečkinom vo farbách Washingtonu Capitals. Najlepší profiligový strelec súčasnosti sa pobil prvýkrát od decembra 2010, ale napriek tomu knokautoval svojho súpera takým spôsobom, že ten sa už nevrátil do hry.

slovakia

left justify in out

Presnosť úderov Ovečkina prostredníctvom sociálnej siete Twitter ocenila aj organizácia UFC združujúca predstaviteľov zmiešaných bojových umení (MMA). "Viete, ako sa to hovorí. Presnosť zdolá silu a načasovanie pokorí rýchlosť." Naopak, menej radosti mal legendárny obranca Viacešlav Fetisov. "Emócie sa nedajú vždy kontrolovať. Neviem, čo si povedali medzi sebou, ale nepozeralo sa mi na to dobre," uviedol pre ruskú regionálnu televíziu Telekanal 360.
 

 


Svečnikov síce opustil ľadovú plochu pre zranenie v hornej časti tela už na konci jedenástej minúty, ale jeho spoluhráči kontrolovali zvyšok duelu. Držiteľov Stanleyho pohára z minulej sezóny zdolali jednoznačne 5:0 a stav série úvodného kola play-off upravili na 1:2 z ich pohľadu. Capitals vyslali na domáceho brankára iba 18 striel, z toho päť pokusov si pripísal Ovečkin.

 


 

Devätnásťročný Svečnikov bol dvojkou uplynulého draftu NHL a momentálne zažíva premiérovú sezónu v profilige. V základnej časti odohral 82 zápasov so ziskom 37 bodov (20+17), v troch dueloch play-off má zatiaľ bilanciu 2+1. Tridsaťtriročný Ovečkin v tejto sezóne získal rekordnú ôsmu Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca súťaže v základnej časti, keď dosiahol 51 gólov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona