VIDEO Otvorili najinteligentnejšiu policajnú stanicu na svete. Rýchlo pochopíte, prečo

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 10:27 • 2 min
VIDEO Otvorili najinteligentnejšiu policajnú stanicu na svete. Rýchlo pochopíte, prečo

Novú policajnú stanicu v Dubaji možno bez obáv označiť za najinteligentnejšiu na svete. Je totiž plne automatizovaná, nepracujú v nej žiadni policajti a všetko sa vybavuje elektronicky. Chodiť tam sa nemusia báť ani ľudia, ktorí majú z akýchkoľvek dôvodov strach z policajtov.

slovakia

left justify in out

Stanica je otvorená 24 hodín denne sedem dní v týždni, píše server Novinky.cz. "Táto stanica je považovaná za prvú svojho druhu," povedal agentúre Reuters nadporučík Ahmed Al Jallaf s tým, že tam nepracujú žiadni zamestnanci.

 

Za pomoci inteligentnej podlahy a dotykovej obrazovky si ľudia vyberú jednu z 25 ponúkaných služieb. Môžu si vybaviť dopravné priestupky, hlásiť kriminálne činy alebo odovzdať či vyzdvihnúť si stratené veci..

 

Pre potvrdenie žiadostí sú videohovorom spojení s príslušným policajtom, ktorý všetko podpíše, orazítkuje, naskenuje a pošle späť. Komunikovať môžu klienti v šiestich jazykoch.

 

"Benefitom tejto služby je súkromie, ktoré ponúka. Hlavne pre ženy, ale aj pre mužov, ktorí majú strach alebo fóbiu z policajných staníc. Tam to skôr vyzerá ako v kaviarni," dodal Jallaf. V interiéri nechýbajú napríklad bankomaty či automat na kávu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies