VIDEO Otvorili najdlhší sklenený most na svete. Znovu v Číne

NETKY.SK • 27 December 2017, 11:28 • 2 min
VIDEO Otvorili najdlhší sklenený most na svete. Znovu v Číne

V severočínskom mestečku Chung-ja-ku otvorili nový sklenený most. Jeho dĺžka je rekordná, meria 488 metrov. Návštevníkom ponúka veľkolepý výhľad na malebné údolie, je totiž zavesený 220 metrov nad priepasťou.

slovakia

left justify in out

Základ mostu tvorí 1077 tabulí vyrobených z čirého skla hrubého štyri centimetre, píše server denik.z. Celková váha konštrukcie je 70 ton, stavba trvala takmer dva roky.

 

Vzhľadom k požiadavkám miestnej turistickej kancelárie, ktorá most prevádzkuje, je most navrhnutý tak, aby sa pri každom kroku turistov mierne chvel a triasol. Aj keď jeho konštrukcia unesie približne tisíc návštevníkov, z bezpečnostných dôvodov naň naraz môže vstúpiť iba päťsto ľudí.

 

Riaditeľ stavby Liou Čchi-čchi tvrdí, že most odolä i najsilnějším veterným poryvom, preto je úplne bezpečný.

 

Doposiaľ najdlhší sklenený most, ktorým bola lávka dlhá 430 metrov v provincii Chu-nan, musel byť uzavretý po necelých dvoch týždňoch prevádzky. Konštrukcia visiaca vo výške 300 metrov nad zemou totiž čelila náporu návštevníkov, ktorý výrazne prekročil plánovanú kapacitu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies