VIDEO Otca ťažko chorej dievčiny vyhodila z nemocnice zahalená moslimka

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 17:00 • 2 min
VIDEO Otca ťažko chorej dievčiny vyhodila z nemocnice zahalená moslimka

VIEDEŇ - Vo viedenskej nemocnici došlo k nepríjemnému incidentu. Otec ťažko chorej dievčiny chcel vojsť do jej izby na návštevu, ale s dcérou bola na izbe aj žena v moslimskom závoji. Nasledovala scéna, ktorá nemá v Európe čo hľadať, myslí si Kronen Zeitung. Moslimka sa s mužom začala hádať, že do miestnosti môžu len ženy a nech okamžite odíde. Na posteli tam však ležala jeho dcéra, ktorá potrebovala otcovu podpor. Nemocničný personál, ktorý na miesto pribehol, namiesto aby moslimku upokojil, otcovi dievčiny doporučil, aby okamžite odišiel.

slovakia

left justify in out

Dievčina trpí veľmi vážnou chorobou, kvôli ktorej musí každých šesť mesiacov na jednu noc do nemocnice, kde leží na infúziách. Pretože vedľajšie účinky liečby môžu byť smrteľné, rodina ju vždy doprevádza.

 

Sotva však muž vošiel dovnútra a začal hovoriť, za zástenou jednej postele sa ozval krik a nadávky. Spoza zásteny sa vynorila zahalená moslimka a začala sa pýtať, čo tam muž robí a prikazovala mu, nech okamžite vypadne. Muž však chcel byť so svojou dcérou. Privolaní doktori s ochrankou však muža požiadali, aby z nemocnice odišiel. Za doprovodu ochranky ho vyviedli z nemocnice, v ktorej ležala jeho vážne chorá dcéra, pretože si to želala moslimská pacientka. 

 

Muž nechápe, ako to, že žena bola napriek zákazu zahaľovania sa na verejnosti pokrytá závojom. To však nemocnica odmietla, v jej priestoroch sa vraj akékoľvek rúška nosiť môžu.

 

Otec má na to iný názor. "Nemáme problém s inými náboženstvami. Každý si môže veriť, čomu chce. Máme však problém, keď jasné porušenie zákona potrestané nie je a my, bežní rakúski občania, sa týmto radikálnym menšinám musíme poslušne prispôsobovať a tolerovať im čokoľvek. To predsa nie je možné!"

 

 

Celú reportáž Krone.tv v nemčine si môžte pozrieť tu:

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona