VIDEO Osobný bankrot vyhlásilo od začiatku roka vyše dvetisíc ľudí, čo na to hovorí expert?

NETKY.SK • 29 September 2017, 08:33 • 2 min
VIDEO Osobný bankrot vyhlásilo od začiatku roka vyše dvetisíc ľudí, čo na to hovorí expert?

BRATISLAVA – Vyhlásenie osobného bankrotu využilo od začiatku roka 2390 osôb, ktoré sa dostali do finančnej krízy a boli exekuovaní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Toto číslo sa oproti ostatným rokom vzrástol o 284%. Najčastejším dôvodom, prečo sa ľudia dostávajú do platobnej neschopnosti, je ich laxnosť vo vnímaní svojich záväzkov voči veriteľom alebo neočakávaný zvrat v živote ľudí, ktorí nedokážu predvídať. Súvisí s tým strata zamestnania, rodinné problémy a neschopnosť si nájsť adekvátnu prácu. Medializované refinancovanie úverov, požičiavanie si na veci, ktoré nepotrebujeme, zohrávajú kľúčové aspekty v tomto prípade. Podľa mnohých analýz sa Slováci radia medzi jedných z najzadlženejších Európanov.

 

Žiadosť o vyhlásenie osobného bankrotu môžu podľa platnej legislatívy podať iba fyzické osoby v situácii, keď nie sú schopné splácať svoje finančné záväzky. Zároveň musia disponovať majetkom aspoň v hodnote 1 659,70 eur, z ktorého sa zaplatia úhrady správcovi jeho majetku a časť dlhov. Na to, za akých podmienok môžu ľudia, ktorí sa ocitnú vo finančnej tiesni a v začarovanom kruhu, z ktorého sa nevedia vymaniť, požiadať o vyhlásenie bankrotu, aké sú ohlasy na novelu zákona, ktorá platí od nového roka a za aký dlhý čas dokážu Slováci vyriešiť túto situáciu, ktorá ich odbremení od exekúcií, sme sa spýtali experta Šimona Šomorjaia zo spoločnosti Bisnode. Viac sa dozviete vo videu.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies