VIDEO Oslava začiatku prázdnin v Kalifornii sa zvrhla, zatkli najmenej sto študentov!

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 09:14 • 2 min
VIDEO Oslava začiatku prázdnin v Kalifornii sa zvrhla, zatkli najmenej sto študentov!

ISLA VISTA - Najmenej 44 ľudí utrpelo zranenia a ďalších približne 100 ľudí polícia zatkla počas víkendovej oslavy začiatku jarných prázdnin v juhokalifornskom študentskom mestečku Isla Vista. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Výtržnosti vypukli v sobotu okolo 21.30 miestneho času počas každoročného festivalu na oslavu týždenných jarných prázdnin zvaného Deltopia, uviedol úrad miestneho šerifa. Hovorkyňa šerifa Kelly Hooverová povedala, že udalosti nabrali rýchly spád po tom, čo niekto batohom plným fliaš s alkoholom udrel do tváre policajta. 

 

Podľa kancelárie šerifa niektorí ľudia z približne 15.000-členného davu začali na policajtov hádzať kamene, tehly a fľaše, zapaľovali ohne a poškodzovali policajné autá. "Bola to mimoriadna situácia a museli sme zavolať posily," povedala Hooverová. Polícia potom pomocou slzotvorného plynu, paprikového spreja a gumených projektilov dav rozohnala, ale situácia sa úplne upokojila až v nedeľu ráno.  

 

Pri potýčkach utrpelo zranenia najmenej päť policajtov, z toho traja museli vyhľadať lekárske ošetrenie.ň

 

Mesto Isla Vista hraničí s komplexom Kalifornskej univerzity v Santa Barbare a je známe divokými večierkami. Na približne pol kilometra dlhom páse pobrežia býva okolo 23.000 ľudí, z ktorých 60 percent tvoria študenti. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies