VIDEO Osem väzňov šokovalo svet, utiekli z cely, aby zachránili život policajta

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 17:55 • 2 min
VIDEO Osem väzňov šokovalo svet, utiekli z cely, aby zachránili život policajta

WASHINGTON – V jednej z amerických väzníc sa odohrala veľmi netradičná situácia. Väčšina väzňov by neprítomnosť strážnika využila na útek, no títo ôsmi muži šokovali svet.

slovakia

left justify in out

Skupina väzňov bola svedkom toho ako strážnik na ich poschodí skolaboval. Snažili sa na neho volať, no on nereagoval. Väzni potom váhou svojich tiel vyvalili mrežu a pribehli mu na pomoc, informuje Russia Today.

 

„Proste spadol, vyzeralo to, akoby namieste práve zomrel,“ povedal väzeň Nick Kelton. Stále spútaní väzni zistili, že muž nemá pulz a začali kričať, aby privolali iných dôstojníkov v budove.

 

Nikto nechodil, až kým jeden z väznou nezavolal pomoc cez strážnikovú vysielačku. Keď na miesto dorazili ostatní policajti, ostali zmetení a zaskočení. „Keď sme tam vtrhli, nevedeli sme, čo môžeme očakávať. Väzni si mohli od strážnika zobrať kľúče aj zbraň,“ povedal šerif Ryan Speegle.

 

Keď sa vec vysvetlila, zavolali záchranku, ktorá strážnika stihla zachrániť. Podľa informácií mu zlyhalo srdce.

 

Kapitán Mark Arnett verí, že väzni jeho kolegovi zachránili život. „Mohlo trvať vyše 15 minút, kým by šiel okolo iný strážnik a našiel ho,“ vysvetlil.

 

Nie je jasné, za čo boli muži zatknutí, ale možno si svojim chrabrým činom kúpili trochu zhovievavosti v očiach sudcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies