VIDEO Orol chcel líške ukradnúť uloveného králika, tá ho však pevne držala a letela s ním

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 11:17 • 2 min
VIDEO Orol chcel líške ukradnúť uloveného králika, tá ho však pevne držala a letela s ním

SEATTLE - Fascinujúce snímky zo sveta zvierat zachytil fotograf Kevin Ebi v národnom parku San Juan Island v americkom štáte Washington. Keď orol bielohlavý zazrel mláďa líšky, ktoré ulovilo králika, zniesol sa k zemi a chcel mu cenný úlovok ukradnúť. Líška sa však jedla nechcela vzdať a pevne ho držala v papuli aj vo chvíli, keď orol vzlietol aj s ňou.

slovakia

left justify in out

„Pred niekoľkými dňami som zachytil nesmierne dramatickú krádež. Videl som, ako orol bielohlavý kradne líške králika. A čo je ešte pôsobivejšie, bitka medzi zvieratami sa odohrávala viac než šesť metrov nad zemou,“ napísal Ebi na svoj blog.

 

„Pozoroval som skupinku mladých líšok pri love, keď jedna z nich ulovila králika. Zaostril som, aby som ten moment zachytil, keď som za sebou náhle začul zvuk orla. Otočil som sa a videl, ako sa rýchlo približuje. Bolo mi jasné, že chce toho králika,“ dodal.

 

„Scéna bola dramatickejšia, ako som očakával. Na moje prekvapenie líška nechcela králika pustiť a orol ho vyniesol do vzduchu aj s ňou,“ povedal Ebi.

 

„Líška statočne bojovala, ale orol nakoniec králika získal. Nemajte však obavu, líška bola po páde z výšky v pohode. Otrepala sa a išla sa hrať so svojimi kamarátka mi,“ dodal Ebi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona