VIDEO Orlovi namrzlo perie, nemohol lietať. Zachránil ho hájnik

NETKY.SK • 26 Február 2018, 16:42 • 2 min
VIDEO Orlovi namrzlo perie, nemohol lietať. Zachránil ho hájnik

Ľadová búrka v okrese Osage County v americkom štáte Oklahoma spôsobila problémy orlovi, ktorému namrzlo perie na krídlach. Dravec nebol schopný ďalšieho letu, našťastie sa ho však ujal hájnik, ktorý ho vzal do tepla, aby rozmrzol.

slovakia

left justify in out

Hájnik Spencer Grace sa o vtákovi, ktorý mal problémy s lietaním, dozvedel krátko po ľadovej búrke od tamojších farmárov. Keď na miesto prišiel, zistil, že dôvodom jeho problémov je namrznuté perie, ktoré mu bránilo v lete. Grace ho preto chytil do klietky, korú dal na 45 minút do auta, aby vták rozmrzol. 

 

"Orol je pokrytý ľadovým plášťom, preto ho trochu zahrejem. Dúfm, že naberie silu a uschne," povedal hájnik, kým čakal, až sa ľadová pokrývka na vtákových periach rozpustí.

 

"Takéto počasie je pre divoké zvieratá naozaj náročné. Myslím, že je to prvýkrát, čo sa starám o orla, ktorý nemôže lietať pre ľad," dodal. 

 

Video ukazuje, ako hájnik následne vypúšťa dravca späť do prirodzeného prostredia. Zábery nasvedčujú, že to bola pomoc užitočná.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies