VIDEO Opitý policajt v Prahe narazil do 51 áut: Nemá ani povinné poistenie!

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 12:39 • 2 min
VIDEO Opitý policajt v Prahe narazil do 51 áut: Nemá ani povinné poistenie!

PRAHA - Dopravnú nehodu, pri ktorej v utorok opitý policajný dôstojník v Šumavskej ulici na pražských Vinohradoch narazil do 51 áut, vyšetruje Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIPS).

slovakia

left justify in out

Radiožurnál Českého rozhlasu zistil, že lektor Policajnej akadémie s najväčšou pravdepodobnosťou nemal zaplatené povinné zmluvné poistenie (PZP), keďže Česká kancelária poisťovateľov (ČKP) nemá v databáze jeho poistnú zmluvu. Štyridsaťšesťročný muž mal pritom pod vplyvom alkoholu haváriu už vlani v marci.

 

Spravodajský server Novinky.cz uvádza, že spôsobená škoda presahuje dva milióny Kč, i keď sa polícia doteraz skontaktovala iba s majiteľmi 21 nabúraných áut.

 

 

Páchateľ však škodu majiteľom áut bude musieť splácať sám, keďže šoféroval pod vplyvom alkoholu. Vodič na mieste odmietol dychovú skúšku, odber v nemocnici však ukázal, že mal vyše jedno promile alkoholu v krvi.

 

Ak by vodič PZP mal, ČKP by poškodeným uhradila škodu z garančného fondu a potom by si ju v plnej výške uplatňovala na vinníkovi dopravnej nehody, povedal rozhlasu hovorca ČKP Aleš Povr.

 

Hovorkyňa GIBS Radka Sandorová potvrdila, že ide o rovnakého vodiča, lektora Policajnej akadémie Karla Kadleca, ktorý vlani v marci v opitosti narazil do dvoch áut a pokúšal sa z miesta nehody ujsť.

 

Sudca vtedy jeho delikt označil za priestupok, odvolací súd však nariadil nové pojednávanie, ktoré sa malo uskutočniť tento utorok. Podľa Noviniek.cz sa však obvinený cez advokáta ospravedlnil, že je chorý. Pojednávanie preto odročili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona