VIDEO OH v Riu zatienila kriminalita: Zlodeji masovo útočia na turistov i športovcov

NETKY.SK • 9 August 2016, 19:47 • 2 min
VIDEO OH v Riu zatienila kriminalita: Zlodeji masovo útočia na turistov i športovcov

RIO DE JANEIRO – Zatiaľ čo športovci z celého sveta v Riu bojujú o medaily, pouliční zlodeji majú hlavnú sezónu. Striehnu na každom rohu a berú všetko, čo sa dá: kabelky, ruksaky, peniaze, šperky či telefóny.

slovakia

left justify in out

Útočia v skupinkách i samostatne a keď to nejde inak, použijú aj násilie. Na Facebooku sa objavilo šokujúce video zobrazujúce množstvo drzých zlodejov v akcii.

 

Toto je ich najčastejší postup: Najskôr sa priblížia k svojej obeti, okolo ktorej chvíľu pobehujú a čakajú na vhodný okamih. Potom prudko zdrapia nestrážený majetok alebo cennosť a utekajú preč. Očnému kontaktu sa vyhýbajú, niekedy jazdia na bicykli, niekedy útočia aj fyzicky – údermi či nožom.

 

 

Rio je jedným z najnebezpečnejších miest na svete. Turistov a športovcov nedokáže poriadne ochrániť ani 85 000 príslušníkov bezpečnostných zložiek. "Všetci sa usmievajú a slušne zdravia, keď okolo nich prechádzate. Sú veľmi priateľskí, ale nevidia, čo sa okolo nich deje," povedal olympijský šéf Kitty Chiller pre News Corp.

 

Náčelník ochranky potvrdil, že bezpečnosť návštevníkov podujatia podľa neho nie je dostatočná. "Organizačný výbor musí urobiť viac, a to najmä pri bezpečnostných kontrolách," povedal hovorca AOC Mike Tancred pre Daily Telegraph. "Hostiteľská krajina je zodpovedná za bezpečnosť vyše 10-tisíc atlétov, ktorí sú v Riu, a tá momentálne nie je dosť dobrá."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies