VIDEO Pozrite si, čo hovorí na odchod Britov z EÚ expremiérka Iveta Radičová

NETKY.SK • 26 Október 2017, 10:12 • 2 min
VIDEO Pozrite si, čo hovorí na odchod Britov z EÚ expremiérka Iveta Radičová

BRATISLAVA – Referendum, ktoré sa uskutočnilo vo Veľkej Británii a rozhodlo o odchode krajiny z EÚ, je vnímané rôznymi spôsobmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pre euroskeptikov je to akési víťazstvo, pre proeurópskych ľudí nastalo veľké sklamanie. Referenda sa zúčastnilo celkovo 72,2% Britov. Za odchod krajiny z EÚ hlasovalo 51,% a za zotrvanie 48,1% občanov. 

 

Politickí predstavitelia po referende avizovali, že proces odchodu krajiny z únie bude trvať dva roky. Na základe doterajších rokovaní zostáva otázne, či sa im ich sľub podarí naplniť a aké skutočné dopady po definitívnom odchode utrpí Veľká Británia, ako aj EÚ.

 

Ako vníma tento odchod Británie z EÚ, o čom napovedá toto rozhodnutie v referende a do akej miery Brexit ovplyvní smerovanie a budúcnosť EÚ, sme sa opýtali bývalej slovenskej premiérky a sociologičky Ivety Radičovej. Viac sa dozviete vo videu: 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies