VIDEO Odchádzajúci generál Maxim: Po modernizácii zbraňových systémov príde na rad infraštruktúra

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 08:46 • 2 min
VIDEO Odchádzajúci generál Maxim: Po modernizácii zbraňových systémov príde na rad infraštruktúra

BRATISLAVA - Odchádzajúci náčelník generálneho štábu Milan Maxim je presvedčený, že slovenská armáda potrebovala modernizáciu zbraňových systémov ako soľ. Po nej bude nasledovať modernizácia infraštruktúry. Dôležité bude podľa neho nahradiť odchádzajúcich expertov a vyriešiť otázku doplňovania stavov.

slovakia

left justify in out

"Stav ozbrojených síl SR zodpovedá stavu, koľko sa do nich investovalo. A počas tých 25 rokov to nebolo veľa, žilo sa zo zásob a žilo sa s technikou, ktorá bola zavedená už v roku 1975,  keď ja som začínal ako vojak," povedal generál Maxim. Dodal, že po modernizácii zbraňových systémov, ktorá sa rozbehla vo všetkých zložkách, príde postupne na rad aj infrštruktúra, teda budovy, kasárne.

 

Nová technika si vyžaduje aj vyškolených vojakov a generála trápi v tejto súvislosti odchod straších vojakov do zálohy, expertov, ktorých je ťažšie nahradiť ako regrúta s puškou. "Na jednej strane záujem o vstup do armády poklesol, čo súvisí so zdvihnutím slovenskej ekonomiky, zároveň stúpla odchodovosť určitých funkcionárov. Preto sa spracováva koncepcia rozvoja personálu ozbrojených síl. Nie je cieľom v mieri mať stopercentne naplnenú armádu, a tá diera nám vznikla aj preto, lebo vytvárame nové útvary, ktoré sú nevyhnutné, a aby ste ich mohli budovať, potrebujete ich mať na papieri v tabuľke," povedal Maxim.

 

Čo hovorí na delostrelecký sytém Zuzana 2, kedy presne odchádza a čo bude robiť na dôchodku, koho navrhol ako svojho nástupcu, sa dozviete v priloženom videu. Podľa posledných informácií by sa jeho nástupcom mal stať generál Daniel Zmeko.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies