VIDEO Sexuológ je proti verejnému registru pedofilov, treba ich liečiť a chrániť pred rozhnevaným ľudom

NETKY.SK • 12 Január 2018, 14:33 • 2 min
VIDEO Sexuológ je proti verejnému registru pedofilov, treba ich liečiť a chrániť pred rozhnevaným ľudom

PRAHA – Relácia českého rozhlasu Plus si do štúdia pozvala psychológa Jaroníma Klimeša a sexuológa a súdneho znalca Ondreja Trojana, aby prediskutovali verejný zoznam pedofilov, ktorý v Poľsku zaviedli. Každý občan si na internete môže nájsť meno, fotografiu aj adresu trestne stíhaných pedofilov a násilníkov.

slovakia

left justify in out

Tento zoznam má podľa jeho tvorcov chrániť deti pred útokmi pedofilov. Rodičia si vďaka nemu môžu overiť, či v ich blízkosti nebýva niekto, kto by ich deťom mohol ťažko ublížiť. Väčšina ľudí to považuje za dobrú vec, no nájdu sa aj takí, ktorí sú proti tomuto zoznamu. Poľská sexuologická spoločnosť tvrdí, že takýto zoznam sťaží terapiu delikventov a deti neochráni.

  

Podľa Trojana by mal organizáciám pracujúcim s deťmi stačiť na overenie nových zamestnancov výpis z trestného registra polície. Klimeš mu však oponuje s tým, že záznamy sa odtiaľ časom vymazávajú a register pedofilov by bol správnym riešením za istých podmienok – nebol by dostupný celej verejnosti, len organizáciám pracujúcim s deťmi. Psychológ upozornil aj na to, že pedofili sa zvyknú združovať do skupín, pričom si vzájomne pomáhajú. Mohli by sa teda navzájom kryť. To by im ale neprešlo, ak by si ich mohli lustrovať samotní rodičia.

 

„Verejné zahanbovanie zrušil už cisár Jozef II. na prelome 18. a 19. storočia,“ povedal pre reláciu Plus Trojan. Dodal, že v demokratických a rozvinutých krajinách takto spravodlivosť nefunguje. Problém vidí v tom, že pedofilom by mohli rozhnevaní ľudia ublížiť... Dokonca vyslovil vetu, že kriminálnici „majú právo na zabudnutie ich činov,“ v prípade, že dlhšie obdobie vedie slušný život.

 

Viac argumentov a celú diskusiu si môžete pozrieť vo videu: 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies