VIDEO: Ochrnutý Sam Schmidt a jeho pretekársky návrat na festivale rýchlosti v Goodwoode

NETKY.SK • 11 Júl 2021, 09:14 • 2 min
VIDEO: Ochrnutý Sam Schmidt a jeho pretekársky návrat na festivale rýchlosti v Goodwoode

Bývalý vodič vozidla IndyCar Sam Schmidt v roku 2000 po nehode na pretekoch ochrnul od pliec dolu. Teraz, o 21 rokov neskôr, debutoval na festivale rýchlosti v Goodwoode!

slovakia

left justify in out

Desivá nehoda, ktorá sa odohrala pred vyše dvadsatimi rokmi Schmidta neodradila pokračovať v jeho snoch.

 

 

Mohol sa stať opäť šoférom pretekárskeho auta vďaka poloautonómnemu automobilu, ktorý je ovládaný pohybmi hlavy. Schmidt založil a spoluvlastní Arrow McLaren SP, ktorý vyhral 12 pretekov IndyCar.

 

 

 

V roku 2013 uzavrel partnerstvo s tímom inžinierov spoločnosti Arrow Electronics s cieľom dokázať riadiť pretekárske auto.

 

 

Je to bojovník, ktorý napriek ochrnutiu dokázal nacvičiť tanec na svadbu svojej dcéry. Stalo sa tak vďaka experimentálnemu exoskeletonu, ktorý vyvinula spoločnosť Arrow Electronics, sponzor jeho tímu, a počas svadby si tak mohol zatancovať s dcérou Savannah a manželkou Sheilou.

 

Možno vás zaujme: Spojením Separa a Kaliho vznikol nový letný benger! Videoklip sa natáčal v rómskej osade

 

 

"Bola to určite príležitosť na celý život," povedal Schmidt, ktorý počas nedávnej Veľkej ceny Indianapolisu opäť zostúpil z invalidného vozíka. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies